Äldre blogginlägg😊

Nu hittade jag ett av mina äldre blogginlägg på bloglovin

För 11 år sedan

20 mars 2013

Dags att maila och stå på sig

Ni kanske minns när jag köpte en Sodastream maskin åt mina föräldrar till julen, de tyckte bra om den. Men ända från början var den lite trög att öppna och stänga. I januari började jag skriva e-post med CDON:s supportern, och försökte reda ut problemet. Från CDON skickade de ett brev med instruktioner om hur man kunde skicka produkten på service. Sedan blev det så att mina föräldrar skickade maskinen på service.

Nu har det gått flera veckor sen dess, igår var det dags att maila och stå på sig. Jag förklarade att vi hade skickat en Sodastream på service. Sen fick jag ett svar som dessutom var på engelska, men det var inte svar på min fråga. Jag skrev ungerfär detsamma som igår, och frågade om de kan fixa eller om vi får en ny. Ja det får vi vänta och se.

Kram😊

Mars 21, 2013

Min lunch och jag var på olika ställen

Jag är en människa som vill att allt ska fungera, antar att många andra vill också ha ordning och reda på sina saker. Nu är det ju ganska nytt att Mårds Matservice kommer med lunchen till mitt jobb vid stadshuset, på måndag och tisdag kom maten kring halv tolv snåret. Vårdaren och jag trodde att samma tid skulle gälla också idag. Min vårdare kom i god tid, klockan blev närmare tolv men ingen mat hade kommit. Vi ringde till Matservice och frågade om de hade glömt bort mig eller något. Där sa de att mitt namn nog fanns på listan, nu kom det fram också att det var en ny chaufför som körde matbilen. Eller om han / hon hade tagit en annan rutt idag.

Kram 

Det hjälpte inte annat än att vänta, klockan blev mer och mer närmare halv ett. Så ringde Matservice att chauffören hade lämnat maten vid socialens kafferum, säkert hade hon frågat efter mig och någon hade sagt att jag brukar äta där. Informationen om att lunchen fanns däruppe hade inte nått mig. Nu var min arbetskamrat snäll och gick upp och hämtade maten, för att spara lite tid blev jag därnere och åt, eftersom denna försening påverkade ju vårdarens tidtabell. Ja min lunch och jag var på olika ställen, men jag fick mat i mig i alla fall.

På eftermiddagen träffade jag rådgivaren från Concordia, vi lagade beskattningen för år 2012. Känns skönt att få hjälp i företagsärenden. Det hade inte ännu kommit inkomst eftersom jag ej har kommit igång med företaget.

Kram😊

Svagheten kom med tårar

11 augusti 2023


Stark vill jag alltid

vara.

Men i morse kom

svagheten

med tårar,

när jag insåg att

det

inte går och faradagens fest.

Nu på förmiddagen kom

min mor

med munspray från apoteket

åt mej,

jag hoppas att börja

säga

hejdå till hesheten.


Gravad lax är gott

12 augusti 2023


Ja idag fick

jag

äta gravad lax

från

gårdagens fest.

Gravad lax

och potatis är gott.

Sådan

fisk tycker jag om.

23 mars 2012

Med lite omändringar blev byxorna bättre

Nu fick jag tid att komma och skriva om dagens projekt, lyssnar på samma gång Melodifestivalen som är bra bakgrundsmusik. Till dagens projekt, jag var ju nöjd med de nya  byxorna men byxbenen lite väl för vida. Modellen var bra när den hade gummiband, hade varken dragskedja eller knappar Jag behöver ju ha byxor med gummiband för att själv kunna uträtta mina behov. (wc) En tid var det ganska svårt att hitta såna byxor men nu är det betydligt lättare. Idag hade jag min stödperson att dra in och korta av byxorna, på alla tre paren. Med lite omändringar blev byxorna bättre, då det extra tyget togs bort. Jag blev

För ett par veckor sen tog vi oss i kragen, och slog fast ett datum som vi skulle gå ut och äta. Nu kom dagen, jag och ett par andra funktionshindrade gick med en vårdare till stan och träffade de andra från personalen så vi blev 9 stycken. Reasturangen som vi hade tänkt gå till hade stängt klockan 15 medan vi skulle träffas klo. 17. Några av gänget hade hunnit gå och kika på andra restauranger, en del hade stängt. Till sist gick vi till ett ställe som man får se och följa med olika sport från olika tv:n som fanns runtomkring i reasturangen.

This post is tagged in:

🙂
🙂

24 mars 2013

Köpte hårfärg

Vi fick en solskens dag med någon minusgrad. Jag fick ett meddelande angående jobbet och det visade sig att jag fick en ledig dag i morgon. Hade börjat lite fundera på hårfärgningen nu, det var ju i september som jag färgade håret senast. Så bestämde vi oss för att ta en promenad till Citymarket i det fina vädret. Men före det gjorde jag ett mindre trevligt uppgift såsom att betala räkningar, medan vi väntade på att uteluften skulle bli varmare.

Härligt att se bar asfalt sticka fram där som snön hade smultit bort, fast det var lite vatten och snösörja på en del ställen. Jag köpte lite annat också, även om det var en bråkdel från inköpslistan som jag hade härhemma, ja inte kan man komma ihåg allt. Sen köpte jag hårfärg som vi med assistenten sätter nästa gång i mitt hår.

Sen lade vi näringsmjöl åt pelargonerna, som petades in i blomjorden och toppade två pelargoner. Vi lät blomkrukorna stå i vatten att de fick ordentligt dra i sig, lerkrukorna suger ju ganska mycket vatten.

Kram

Begagnade saker duger bra för mig

En del begagnade saker

duger bra

för mig,

På dagen fick jag

se ett

begagnat akvarium

som

var till salu på

nätet för

en billig peng.

Men

nu menar man att

jag ska

få / köpa ett

riktigt nytt akvarium,

och

då borde allt fungera.

Det

har man rätt i,

nytt är

nytt.

mars 2013

En annorlunda morgon

I vanliga fall brukar jag tycka om lediga morgnar är lugna och sköna, men nu idag var det en annorlunda morgon. Vi hade med oss en ny vårdare som kanske ska börja jobba hos oss, vilket är helt okej. Sen fick vi avbeställa vipparen, idag hade det gått två veckor sedan Låstjänsten var här och såg på min dörr. Så min vårdare ringde till Låstjänsten, ja där sades det att kortet hade kommit men man hade inte haft någon personal, som skulle ha kunna komma på eftermiddagen och laga kortet. Ringde också om lunchen och bad att dom kommer med den hem tilll mig.

Nu sa vi till dom att jag var hemma idag och de kan komma då de har tid. Innan vi visste av ordet så kom mannen från Låstjänsten, då var jag på wc. I normala fall brukar jag eller vi låta nya människor vara med och se på bestyren i badrummet, men nu skulle det ha blivit för intimt och en del gjordes bakom en stängd dörr. Det kändes riktigt skönt. Dörren blev fixad ett nytt kort sattes dit, nya akkun och en sladd byttes ut. Ja nu fungerar dörren igen.

Kram

25 mars 2012

Mitt tålamod

Jag har ganska långt tålamod. Orkar ta emot ett och annat, negativa saker också. Men om det blir för mycket av något slag, ja då tänder i mig. Detta hände mig just. Ibland leder till tårar. Just då känns det som  om mitt tålamod är full, orkar ej ta emot något mer. För sådan är jag.

Kram

25 mars 2012

varför gjorde jag sådär?

Tidigare på dagen skrev jag att jag hade ändrat tiden på väderleksstationen. Då jag kom till mina föräldrar såg jag att de hade lite annorlunda tid på klockorna än vad jag  hade på m in klocka. Jag är en som vill ha ganska exakt tid. Min käre far sade att de hade ställt in den exakta tiden, jag litade på hans ord och bad honom ändra tiden på min klocka också.

Då jag hade kommit hem efter en fin barnskridskoföreställning,tänkte jag ändra tiden på väderleksstionen. Jag hade just fått ställt in tiden, märkte jag att datorn, digiboxen,telefonen och alla mina andra klockor hade samma tid. Alltså betydde det att jag hade haft exakta tiden. Nu var det att börja från början, men så började väderleksstationen och krångla med mig. Till slut fick jag ingenting synligt på hela grejen. Varför gjorde jag sådär?

 Nej nu har jag varit gnällig och missnöjd, men det var väl en sån dag. Hoppas på en bättre dag i morgon. 🙂

 Godnatt.

26 mars 2013

Hopp om våren

Vi fick en solig morgon, med ungefär med minus 5 grader. Just nu är det knepig tid som vi har, nätterna är ännu kalla och dagarna blir varma. Då blir frågan vad ska man sätta på sej, inte är det bra om man klär för mycket eller för lite på sig. Säg mig vad som är lagom? Ja det får var och en bestämma.

Snön smälter i solen på gatorna på dagarna, så fryser det på till nätterna. Det blir HALT, HALT OCH HALT! Och på dagarna bildas det stora som små vattenpölar, som är mindre TREVLIGT! Mjuk snösörja på gatorna är inte bra för oss som sitter i rullstol. Ändå tror jag nog att det finns hopp om våren.

Kram

27 mars 2012

Busiga jag

Har en helt vanlig arbetsdag idag. Lite mindre arbetsuppgifter, så jag hinner göra lite ”hyss.” 🙂 Men säg inte åt någon. 🙂 Iband känner mig busig och nu är jag på busigt humör. Se du, också jag har dolda talanger. 🙂 Även om jag inte ser busig ut, så kan jag vara det.

Kran 🙂

27 mars 2012

Min envishet har kommit fram tydligt i mina texter,som ni har märkt. Envisheten har burit frukt för mig många gånger. Nå ikväll var jag envis än en gång, 🙂 försökte få återställt en prenumeration på utlands webbTV. Jag avlslutade det i misstag.När det gäller att ta kontakt med en människa på ett företag,då föredrar ja e-post, ja alltid är det inte så roligt att be någon annan att riinga och sköta ärendet för mig. Genom att skriva märks inte mitt funktionhinder,utan jag kan vara vem som helst. 🙂

Nu skrev jag två mal, ett fick jag svar på men det hjälpte mig inte så mycket. Vi får bara vänta och se. 🙂 Tror att jag måste sluta att skriva, för min hand domnar ibland. Jag har ännu något som jag tänkte få gjort ikväll. 🙂

En stund senare fick jag ett svar att prenumerationen är betalad och i kraft till juni. Svaret lugnade mig, så efter det kan jag göra en ny beställniing. 🙂

God natt.

28 mars 2013

Påsk redan??

Det verkar som om jag inte alls har hunnit förbereda mig för påsken. På något konstigt sätt kom påsken så tidigt i år. Jag har inte pyntat, eller det brukar jag i och sej inte göra hos mig, utan får njuta av pyntet hos mamma. Inga kort har jag skickat, vanligtvis brukar jag komma ihåg mitt gudbarn. Ni ser att jag har noll koll på situationen, vad är det med mig?

På jobbet kändes det nästan ofattbart att vi fick påskledigt Påsk redan?? Tja, det är väl bara att förbereda sig inför påskfirandet.

Kram

29 mars 2012

Vårtrötthet¿

Normalt brukar jag ha inga svårigheter att stiga upp på morgmarna, men i morse ville mina ögonlock öppna sig. Jag var nog vaken,kisade lite förrsiktigt först med ögonen,tur som det inte så länge. Sedan var jag vaken och pigg som en mörtt., och gick efter tidningen..
Kanske det vara lite vårtrötthet,eller övergången till sommartid som är orsak till. Tja vem vet. 🙂

Ha en bra fortsättning på dagen! 🙂

30 mars 2013

Glöm ej att vi ska ändra klockorna

Nu är vi mitt i påskfirandet, så vill jag påminna er om att vi i natt ska gå över till sommartid. Så glöm ej att vi ska ändra klockorna! Denna gång ska vi flytta klockan framåt en timme

1 april 2013

Hmmm…. fick mera ledigt

För en stund sedan fick jag ett meddelande av min arbetskamrat att hon är sjuk, vilket betyder hmmm…. fick mera ledigt. I morgon råkar det faktiskt vara min födelsedag, kanske inte så illa fast jag var nog inställd på att jobba.

3 april 2013

Tänker minsann inte ge upp

Jag skrev ju tidigare om min kamp med CDON om Sodastreamen. Ja kampen bara fortsätter eftersom jag krävde rabatt från deras sida. Idag fick jag en förfrågan om jag skulle nöja med en rabattkod, och jag i min tur frågade att hur mycket skulle koden vara värd. Svaret var 20 euro för en 160 e:s maskin. Sedan skrev jag att jag inte kan godkänna det, och de får finna på en bättre lösning. Jag tänker minsann inte ge upp. Förstår inte varför det måste bli så invecklad, då man har garantin i kraft. Deras argument är, när det är en trend grej. Jo man tackar ja. Grrr!

Nu just fick jag veta att det blir ledigt för resten av veckan, arbetskamraten är ännu sjuk och själv har jag på fredag ett läkarbesök.

Kram

4 april 2013

Vad sägs?

Det är kul att sitta och puzzla om lite bloggens utseende. Jag gjorde små ändringar att både texten vid sidobalken och annonserna ska vara tydliga. Vad sägs? Ja själv tycker jag att jag har lyckats ganska bra

4 april 2013

Snyggt va?

Vi har fått ha många soliga dagar denhär veckan och några värmegrader, i natt var det till och med på plus som det inte ännu har varit så många nätter i år.

För att inte vara så lat, lade jag in själv några annonser hit på sidan. Snyggt va? Fast det tog sin lilla tid förrän jag var nöjd, fick annonserna se bra ut och på rätta platser. Ja jobbar ju gör jag i och för sej, också när jag skriver.

Ha en bra fortsättning på dagen.

Kram 🙂

5 april 2013

Nå äntligen!

Jag blev så ivrig att jag satte in någon annons till hit på bloggsidan. Med den påföljden som innebar att texten förflyttades. Har suttit kanske ett par timmar och försökt redigerat, men alltid har det blivit något trubbel med texten. Men nu, nå äntligen! ser sidan ut så som jag vill.

6 april 2013.

Mångsidig dag

Jag har haft en mångsidig dag, då assistenten var här hos mig. Vi planterade mina fuksior, några av orkidéerna fick en större kruka. Sen färgade vi mitt hår,denna gång gick det smidigt så vi börjar kunna det. Hårfärgen blev bra och det piggar upp mitt mörka hår.

7 april 2013

Jag är väl galen!!!

Under en tid har jag velat ha flera bottenfiskar eller ”Slamslkrypare.”Ja förresten var det snäckor och inte sniglar som jag hade fått. Läste om bottenfisken att den äter upp snäckor, min slamkrypare tycks vara en latmask och sköter inte ordentligt sitt jobb. Så ikväll hittade jag på nätet där man säljer fiskar, och där hade man bottenfiskar just sådana som jag ville ha. Jag tvekade inte en sekund om jag skulle eller ej beställa, så jag beställde tre bottenfiskar och två Platys. Tja, jag är väl galen!!! Men det får vara en födelsedagspresent åt mig själv.

Kram

8 april 2013

Äsch då

Nu visade det sig att beställningen av fiskarna upphävdes, på grund av EU:s direktiv får man ej skicka fiskar. Äsch då, vad gör jag nu? Jag blev faktiskt lite besviken på att det inte gick.

8. april 2013

Yes jag skötte det!!

Pappa kom till mig, och jag berättade om kortet från posten som jag fick hem idag. Sen sa jag att jag hade ingen aning vad det var för paket. Klockan var kanske kvart, tio före sex och posten stängde sex, och pappa sa att han kanske skulle hinna till posten, sen tog han kortet med sig. Själv var jag lite ängslig över att det var ett annat företag än vad jag hade försökt förhandla med, eftersom jag hade ingen information om paketet, kanske min far märkte min oro men sa heller inget. Nu märkte jag att jag upprepade lite samma saker men det tycktes inte störa.

Det gick inte länge förrän min far ringde, och berättade att paketet innehöll en ny Sodastream maskin. Sen sa han att jag skötte det bra. Visst blev jag jätteglad. Det var kämpigt men envisheten bar frukt än en gång. Yes jag skötte det!!

Kram

8 april 2012

Påskhararna

20120408-161549.jpg

9 april 2013

Lärde mig något nytt


Idag lärde jag mig något nytt, hade svårt att få en summa att stämma överens med Google och mitt bankonto. Det var att Google ville kontrollera om mitt konto fungerar och så skulle jag sätta en summa i ett fält. Man är ju van vid att använda ett komma då det gäller om decimaltal, och inte tänkte jag på att i engelskan man kanske använder något annat. Sen fick jag veta att det skulle vara en punkt istället för ett komma.

Då jag kom hem, provade jag med att sätta en punkt i summan, och allt fungerade perfekt. Så nu vet jag det.

10 april 2013

Tre små Slamkrypare

Min mor lovade mig, efter att jag hade berättat att beställningen av fiskarna inte blev av, gå till djuraffären här i stan och fråga om man hade Slamkrypare. Annars kunde man be att dom beställer fiskarnarna.

Nu på eftermiddagen kom mor och far på kaffe till mig, så hade de köpt tre små Slamkrypare. Och små är dom, jag tror att den gamla fisken var lite större när jag fick den. Vi får se om det blir mera fart på den gamla bottenfisken. /

11 april 2013

Jobbigt


Jag har lite jobbigt men

det blir nog bättre med tiden.

Ännu en gång väcks frågan,

varför hör jag till hemvården?

Min plats borde vara på handikappservice.

Kom och säg inte att jag har lagen på min sida,

för det har inte hjälpt mig ett skvatt.

11 april 2013

Plantering på gång

🙂

Plantorna kom med posten idag. 

20120411-164135.jpg
🙂

Här är White Burgundi pelargon. 

20120411-224553.jpg

Fuksia Blue Sarah

12 april 2012

2 vårdare och jag

Jag sitter visserligen på jobbet,men hade ganska lite att göra. Ibland brukar det kunna vara så. Nu gick det såpass fort, att jag hinner skriva lite om denhär morgonen. Schh….. Ni avslöjar väl inte för någon att jag är här. 🙂    

I morse hade jag två vårdare hos mig, ja inte för att en människa skulle klara ensam med mig. Nå jag skojade ju bara, så hjälplös eller besvärlig är jag inte. 🙂 Lite skoj i vardagen skadar inte. Jag har ju nämnt om den nya vårdaren som ska börja arbeta hos oss. Hon var med och såg på mina morgonsysslor. Jo det gick bra och det är inte så ofta man har två hjälpare hos sig. Vi pratade medan vi gjorde det som skulle bli gjort,

Ha en trevlig dag! 🙂

Hej svejs 🙂 🙂

13 april 2013

Äh jag ändrade mig

Äh nu ändrade jag mig när det gäller annonserna. Lade ungefär en lika stor annons tillbaks som jag tog bort. Använder mig av uttrycket som är på österbottniskt dialekt. ”Ruko man som int kan änder se.” Det betyder att dålig man som inte kan ändra sig. Jag har ju sett att annonsernas fält fungerar turvis, som vill säga att ibland är de gula och ibland ploppar det upp en annons.

15 april 2012

Underbar eftermiddag

Min eftermiddag var helt underbar med vänner. Roligt att få sitta och prata en stund om vad som händer och sker i ens vardagsliv. Det blev också tal om gymnaietiden, eftersom min väninna var också assistent åt mig. 🙂 Ja det är några människor som man har behållit kontakten med. Så var det härligt att träffa min gudbarn och få vara en stund med henne. Tänk att hon är fem år nu, tiden går så fort.

Tack vare, mitt gudbarn märkte att handduschenn läckte vatten. Det blev att vi promenerade till butiken och köpte en ny. Nu hade snöandet slutat och var uppehållsväder. 🙂

Kram 🙂

15 april 2013

Skräp också!
Jag försökte annulera beställningen av Sodastreamen vid CDON, men de hade redan hunnit skicka iväg paketet. Skräp också! Sen sa de att om jag vill så kan jag retunera paketet inom 14 dagar, vilket jag kommer definitivt att göra.

16 april 2013

Äntligen är våren här


Äntligen är våren här! Solsken och plus åtta grader, helt underbart. Kom just in från en promenad och tänk er att man kunde gå utan mössa och vantar. Hopp om att det blir en sommar i år också, väcktes hos mig.

Jag fattade ett beslut, men det är för tidigt att säga något än. Får bara vänta och se hur det blir.

Apr 18, 2013
Bra diskussion med handikappservice


Ler smått för mig själv och tänker på att det var bra en diskussion med handikappservice, mor och far var med mig. Vi diskusterade om att först och främst att jag måste få mera assistans på dagarna där jag bor nu. Måste bara fundera och försöka räkna ut hur många timmar som jag skulle behöva.

I förrgår skrev jag att jag hade fattat ett beslut, som var att jag tänkte försöka komma till det nya boendeverksamheten som startas nu i maj. Med tiden har jag ändrat min åsikt om det, och det gör inget fast det är nära mina föräldrar. Vi fick mera information om det idag, två lägenheter är färdiga, men i de andra bor ännu folk, allt som allt blir det nio lägenheter för funktionshindrade. Nu har jag betonat åt min vårdare, att hon inte påverkat mitt beslut även om hon ska börja jobba där.

Det enda som mina föräldrar var lite skeptiska igår för, var att lägenheterna bara är 35 kvadratmeter, nu har jag ungefär 45 . Idag när jag sa några orsaker för att flytta dit, såsom att jag kanske får mera sällskap av grannarna. Då förstod mamma och pappa mig, de hade kanske vant sig med tanken. Pappa sa sen åt mig, kanske jag skulle klara mig med lite mindre. Och dethär kan vara ett llångtidsprojekt, eftersom man inte vet i vilken takt som lägenheterna blir lediga. Jag skrev under ett papper och ska ännu fylla i en ansökan till bostadsbyrån. Nu känns det bra att saker och ting börjar rulla.

Kram

19 april 2013

Helg igen
Jag måste bara få kopiera detta inlägg som jag hittade på facebook.

20 april 2013

Miljonfiskyngel
I morse lade vi med min vårdare en Mijonfiskhœna i bjuren, som var väldigt tjock om magen. Assistenten kom till mig, vi började med att gå till Citymarket och handla. Solen sken men det var en kall vind.
Vi skötte om lite mina plantor, toppade både pelargoner och fuksior. Sen städade vi fiskburen och när allt var klart och honorna var tillbaka på varsin sida om plastväggen. Plötsligt började Miljonfiskhonan få fiskyngel, en efter en ploppade ut, vi kunde bara sitta och se på. Det tog säkert två timmar, så tog vi bort honan att hon inte skulle äta upp sina fiskyngel .

21 april 2013

Nu är det gjort!

Det är en solig söndag som vi har, men det blåser har jag hört. Själv har jag inte ännu varit ute, det är ändå plus 9 grader. Igår kväll fick jag något strul med Internet så nu kör jag med mokkulan. (nätstickan)

Det är underbart att se på små fiskyngel, de är så stora som nålar som simmar på i buren. De stora fiskarna har äntligen förstått att lugna ner sig, för att igår var de lite galna och skuffade buren hit och dit bara för att komma åt småfiskarna.

Mina föräldrar var hit och vi fyllde i bostadsansökningen, så nu är det gjort! Känns skönt att få lämna in till bostadsbyrån i morgon. Det är viktigt att få paprena med in i rullorna och veta att det går vidare.

Kram

22 april 2013

Det känns bra


Måndag och det känns bra, pappa lämnade in mina papper både till bostadsbyrån och handikappservice. Det är skönt att veta att man är med i systemet, en inre ro finns nu hos mig och jag känner mig trygg. Livet kan inte bli bättre just nu, och jag är nöjd över mitt beslut.

Kram

24 april 2013

Så typiskt!

Jag har skrivit några mail till olika företag och berättade om att jag bloggar om min vardag. Nämner om en del hjälpmedel jag använder. Lite om företagets kommande verksamet att börja erbjuda rådgivning inom handikapp/funktionshinder. Ifall det finns intresse för att stöda verksamheten kan man maila åt mig.

Ett av mailen skrev jag på finska, som jag upplever lite svagare skriftsspråk. Visserligen skriver jag relativt bra men jag själv tycker att det går lite knagligt. Tror ni inte att det skulle strula med att skicka mail just då, jo även om jag försökte från mina båda mailadressen. Meddelandet kom genast som bomerang tilbaks, mest besviken är jag på, att det var ganska bra skriven finska. Så typiskt!

25 april 2013

Gamla uppgifter?

Det var inte så mycket jobb som jag hade idag. Sen kollade jag upp en annan mailadress till företaget som jag försökte skicka igår åt.Men meddelandet kom genast tillbaka. Så jag börjar fundera om företaget har gamla uppgifter på deras nätsida. Tja, inte vet jag.

26 april 2013

Latmaskssjukan


Hej, tror att jag har blivit nersmittad av latmaskssjukan. Då får man ingenting gjort, man bara är. Före nersmittningen fick jag ändå skrivet till min företagsrådgivare och frågade råd om hur jag skulle hitta en lämplig form av någon verksamhet och möjligen utveckla den.

Men tillbaks till latmaskssjukan, masken kommer helt plötsligt in i ens kropp och knopp, alltså jag menar huvudet. Man kan känna sej lite vimsig, som en yrhöna och gör en hel massa knasiga saker. Det lönar sig ej att skaka av sej masken, för att den är av den segare sorten och sitter kvar en kväll, dag eller lite längre. Försöker du ändå skaka masken av dig, ja då blir sjukan bara värre och masken börjar att härja i din kropp, då kan latmaskssjukan vara i flera veckor. Det är inget att rekommendera. Sen när du har tillfrisknat så känner du dig pigg, energiskt och orkar göra vad som helst.

Jag tror att det var av den lindrigare varianten av latmaskssjukan som jag hade, för att jag orkade ändå gå ut på en liten promenad och till butiken.

Hejsvejs

27 april 2013

I kväll blir det fest

Nu i morse gjorde jag ett extemporary och for i duschen, plötsligt märkte jag att håret var lite smutsigt. Och i kväll blir det fest hos våra vänner, jag kan inte vara smutsig då eller fara till mor och far utan att ha duscha. För att idag har vi inte tid med någon bastu, eftersom maten ska lagas till kvällens knytkalas.

Det är tur att både vårdarna och jag kan vara flexibla, och det gick bra att duscha även om det inte var planerat.

Ni ska ha en riktig skön lördag.

Kram

28 april 2013

Tja det gick ju bra


Jag har inte ännu berättat att en vårdare som var och jobbade här i somras, så har kommit i stället för henne som ska sluta. Tyvärr upplevde jag vårdaren på ett negativt sätt och vi kom inte så bra överens hon och jag. Ikväll hade vi gott om tid att gå igenom vad ska göras här hos mig, och nu gick det mycket bättre. Jag försökte hålla mig lugn och då förstod vi varann. Tja det gick ju bra. Tror nog att vi båda var nöjda med kvällen, men det tar nog sin tid innan jag fullständigt kan lita på henne. Vet inte om jag någonsin kommer att kunna till 100 % lita på den här människan.

Förresten tog jag och beställde en morsdagspresent i kväll. Ja det blev kosmetik även i år, men då behöver jag inte stressa över att försöka komma på något. Samtidigt passade jag på att beställa något åt mig själv.

Kram

29 april 2013

Handikappservice vill ha en helhetsbild
Det är en vecka sedan jag skrev att jag skulle vilja ha 10 timmar mer assistans. Jag har inte hört något om det. Idag när jag satt och väntade på Vipparen, då kom människan från handikappservice och pratade med mig. Hon sa att hon ville vänta och höra med hemservice, för att få en helhetsbild över det hela. Jag gick med på det, då är det lättare att fundera vidare med assistansen.

Nu misstänker jag tyvärr att Platyfiskarna är döda. Hanen ligger på bottnet och honan är med huvudet neråt, jag får nog ta en närmare titt på henne. Men alla andra fiskar mår bra, de små simmar på.

Kram

29 april 2013


Huh Platyfisken skrämde mig


Ja jag var ju rädd att Platyhonan hade dött också. Men ser ni att denhär lilla tjocka tjejen ville väl bara skrämma upp mig. Magen väger väl så pass mycket att fisken rör sig långsammare nu, men fenorna rördes nog på sig. Huh Platyfisken skrämde ordentligt mig. Så är det när man har djur, de kan ställa till med vad som helst.

1 maj 2013

Mitt självförtroende är i smulor
Valborgskvällen lider mot sitt slut, sitter än en gång i mitt barndomsrum och försöka lägga morgonens händelse bakom mig. Det är svårt att glömma den kritik som jag fick. Jag bloggar ju om hur jag upplever min vardag och mina känslor, jag kan inte släta ut allt och låtsas allt är bra. Vet inte om den som kritiserade mig förstod hur illa hon gjorde mig, och illamåendet sitter kvar i min kropp. Jag är oehört ledsen om jag skriver på ett sätt som alla kanske inte tycker om, men tänk också hur det kan såra mig. Snart får jag väl sluta skriva, för att nu känner jag att mitt självförtroende är i smulor.

Varje människa måste ibland kunna ta emot kritik. Jag vill inte vara elak nu, men känner faktiskt mig djupt sårad. Kanske är jag en känslig människa men jag är som jag är.

2 maj 2013

Allt är frid och fröjd


Nu är allt frid och fröjd, så är lilla jag nöjd. Fortsätter skriva, lovar att skärpa mig i vissa sammanhang, men inte helt ty jag är jag och ingen kan ändra mig som människa eller min personlighet.

Kram

3 maj 2013

Vann presentkortet


Tänk er att jag vann presentkortet på Hittarbloggens kampanj, för 200 kronor. Jag brukar sällan ha turen på min sida i olika tävlingar eller dylikt, men nu hade jag. Beställde ett par produkter på en gång.

Det var en bra start på fredagkväll. Hoppas att ni får en fin kväll ni också.

Kram

4 maj 2013

Köpte Violer


Vi gjorde igen delvattenbyte i akvariet, så fick jag lite blomnäring gratis. Tvättade också yngelburen, släppte ut Platyhonan då ingenting har hänt och lade in en Miljonfiskhona.

Sen var vi med assistenten och köpte Violer åt mig. Efteråt satt vi ute i solen och drack kaffe, skönt men det blåste lite kallt.


May 5, 2013
Lite nytta
Usch vilken regnig och kall morgon vi hade, dessutom var det majmånad. Man trodde att det skulle regna hela dagen då himlen var så jämngrå. Då passade jag på att göra lite nytta, och städade skåpen i badrummet. Kastade bort det som var gammalt och så vidare bortåt. Jag pratade med min gudmor, vi kom fram att vi skulle trotsa vädret och gå på fotbollll i kväll. Det var bara att klä sig varmt. Men vet ni vad, plötsligt kom solen fram och vädret klarnade.

Nu släppte vi även Miljonfiskhonan ut ur buren, hon såg lite desperat ut och det var synd om henne. Kvällens fotbollmatch var mellan JARO och HJK. Bra spel och JARO hade flera fina chanser men gjorde bara två mål mot HJK:s tre. Det blev inte alls kallt, men jag hade ju dunjackan och värmebyxor på mig.

5 maj 2012

Känner mig lite bortgjord

Nu känner jag mig lite bortgjord. Det är så att då jag har bloggat något uppdateras det auotmatiskt på facebook. Jag ville ha ett inlägg som skulle visas enskilt, men kom inte iriktigt håg på hur man gjorde det. Jag ville ha inlägget ”Det finns alla möjliga problen som vi inte märker”enskilt, därför att det har ett viktigt budskap åt oss.Till min otur lyckades jag radera bort några av inläggen helt i misstag. Och jag blev nog snopen på mej själv. Då något är radererad så är det definitivt borta, tänkte inte på att ta på ångra när chansen fanns. Så jag delade några av länkarna på nytt, nu kan det vara att jag har dubbelt uppsättning av inläggen, men vad kan man. Facebookvänner tycker kanske att jag knäpp,

Tur att alla inlägg finns i all fall här på bloggen, så det tröstar mig lite grann. 🙂 Nu blir det bastu, o vad skönt det ska bli att få gå i värmen. 🙂

Kram 🙂

6 maj 20013

Åt upp för pengarna

Jag minns inte exakt när vi var med en vårdare till handikappservice efter pengar, för att ordna en ”julfest” som blev av i maj. Alltid blev det typ vintersemestrar eller att någon var på resandefot, så det blev inte av.

Alla var glada och nöjda, maten var jättegod, jag åt en pepparbiff. Det var väl sista gången som detta gäng var samlad men livet går vidare. Lite vemodigt. Ja nu åt vi upp för pengarna.

9 maj 2013

Så mycket bättre
Det känns så mycket bättre, efter att man har fått prata ut med någon. Ibland känns det skönt att tala ut. En regnig dag som denna, ringde jag en vän och fick prata riktigt ut hur jag kände mig. Samtalet gav mig nya krafter att gå vidare.

9 maj 2012

Väcktes av borrljudet

I morse väcktes jag av borrljudet, det var snickaren som höll på att bygga min terass. Visserligen vaknade jag lite tidigare än vanligt, men läste tidningen i lugn och ro i sängen.
Vädret är soligt och betydligt varmare än vad det har varit under de senaste dagarna.

11 maj 2013

Morsdagspresenten hann


Jag som tänkte att jag skulle vara ute i god tid med morsdagspresenten. Ja men det tyckte inte posten igen, neej. Tänkte för mig själv kanske helgdagarna mitt på veckorna har gjort att paketet dröjer längre än vanligt. Sen fick jag höra att Itella hade någon strejk, där hade vi orsaken, som höll mig i spänning ända till igår på eftermiddagen. Då kom ett meddelande från Siwa att paketet hade anlänt. Så idag var jag och hämtade paketet, känner mig glad att morsdagspresenten hann komma.

Dagens väder är lite konstig, i morse var det mulet och bara sex grader, det kom väl till och med någon regnsskur. Bara för någon timme sen hände det nåt märkvärdigt, temperaturen började stiga, mitt i allt var det åtta och nu lite på nio grader. Det är mulet men dock ljusare.

121 maj 2013

En fin morsdag åt alla mammor


Snart har vi morsdag, och då vill jag önska att alla mammor har en fin dag❤️

12 maj 2012

Önskar alla mammor en trevlig morsdag!❤️

14 maj 2012

Gården börjar ta form

20120514-174921.jpg
20120514-175027.jpg
20120514-175053.jpg

Hotenzia ska börja växa framför staketet. Ett varmt tack till min kära mor, som flyttade alla växtplantor till min nya gård.. 🙂  Inte glömmer jag bort min far som var med och grävde. 🙂


15 maj 2012

Full rulle

Hej, här kommer jag. Ja, jag kan väl säga att det har varit full rulle, sedan jag kom hem. Bilen var ovanligt tidig även om jag hade fysioterapi, var hemma redan strax efter  klockan två. Jag drack kaffe i lugn och ro, hann också vattna en del blommor som var torra. Nu idag fick jag träffa min blivande fysioterapeut, som var med och såg på vad vi gjorde. Hon verkade riktig trevlig . 🙂

I kväll var vi i örtagården, örterna i drivbänken som vi sådde för en vecka sen hade spruckit. Drivbänken var ganska torr, vilket betydde att vi fick vattna den ordentligt. Vi började rensa och fixa land. Min uppgift är att hålla ett vakande öga på de andra som jobbar. 🙂 Så fick jag post medan vi var där, det var förhandsbetalningen inför höstens teaterresa till Kristina från Duvemåla. 🙂

Nu har jag hunnit lugna ner mig lite grann, men kul har det nog varit idag. Hann nog vid jämna mellanrum kika lite in på bloggen måste jag erkänna, så laddade jag bilden med tulpanerna. 🙂

Kram 🙂

7 juli 2012

Tårarna bara kom

På dagen var jag hos sjuksköterskan, vi gick igenom resultatet från testet. Jag fick full pott, alltså 100 % på mitt sociala liv. 🙂 Sedan började min joystickmus att kråmgla, den slutade att fungera. Ibland hjälper det att man byter port på datorn, men inte ett tecken på att musen skulle ha reagerat.

Jag ringde åt mamma och berättade om problemet. Då kände jag att en klump växte i halsen på mig och hade nära till tårar men jag kunde heida mej. För jag är en sådan människa som inte visar så lätt sina känslor, då jag gör det ja så brakar det lös. Visserligen kan jag använda den vanliga musen också men alla knappar fungerar inte så bra. Jag gick på kvällens dragspelskonsert, det var en tyskt okester. Min väninna tittade och frågade mig om jag fick musen att fungera, men jag skakade på huvudet som ett svar. Kände hur en tår rullade nerför min kind, så kom det en till och en till… Tårarna bara kom och jag kunde inte längre heida mig, vi var tvungna att gå bort därifrån och upp på rummet. Jag fick en dum känsla, men min väninna sa att det var okej och småningom lugnade jag ner mig. Det är härligt att ha såna vänner.

Kram 🙂

16 maj 2012

Läkerol Xylitol Dents håller tänderna i skick

20120516-181129.jpg

Nyhet! Efter varje måltid ska man ta Läkerol Dents xylitol 2 – 3 pastiller så hålls tänderna i skick! 🙂 själv tänker jag testa. 🙂 Testa du också! 🙂

18 maj 2012

Effektiv morgon

Det är inte alla morgnar som man varken hinner eller orkar vara effektiv, nu hade jag en effektiv morgon. Jag tycker ju om att pyssla och odla blommor som ni redan har märkt.(Min mor eller personalen hjälper till, såsom att vattna eller klippa bort vissnade blommor, huvudsaken är att vi gör det tillsammans. :)) I flera år har jag drivit upp pelargonsticklingar som har blommat riktigt fint på somrarna och höstarna, övervintringen har haft större elker mindre framgång. Nu i år verkade pelargonen ha klarat sig, trots jag hade den bara på fönsterbrädan i sovrummet. Ett misstag gjorde jag, det var att jag samtidigt både klippte och planterade om den. Resultatet blev att moderplantan torkade ut, men jag fick en stickling till minne, som växer fint. 🙂 Dessutom har jag fyra andra pelargonsticklingar som ser jättefina ut Ja ibland hjälper det inte att vara efterklok. 🙂

Tillbaka till morgonens pyssel. Jag tog bort de två första blomknoppar på sticklingarna, så att det inte gå för mycket energi åt att bilda blomman. På samma gång blir plantan kraftigare.  Sedan toppade jag den andra fuksian som har blommat färdigt. Så effektiv har jag varit denna regniga morgon. Blev tvungen att lyfta blomlådorna under tak att de inte får för mycket regn på sig. Nu känner jag mej riktigt nöjd. 🙂

Hej svejs 🙂