Äldre blogginlägg😊

Nu hittade jag ett av mina äldre blogginlägg på bloglovin

För 11 år sedan

20 mars 2013

Dags att maila och stå på sig

Ni kanske minns när jag köpte en Sodastream maskin åt mina föräldrar till julen, de tyckte bra om den. Men ända från början var den lite trög att öppna och stänga. I januari började jag skriva e-post med CDON:s supportern, och försökte reda ut problemet. Från CDON skickade de ett brev med instruktioner om hur man kunde skicka produkten på service. Sedan blev det så att mina föräldrar skickade maskinen på service.

Nu har det gått flera veckor sen dess, igår var det dags att maila och stå på sig. Jag förklarade att vi hade skickat en Sodastream på service. Sen fick jag ett svar som dessutom var på engelska, men det var inte svar på min fråga. Jag skrev ungerfär detsamma som igår, och frågade om de kan fixa eller om vi får en ny. Ja det får vi vänta och se.

Kram😊

Mars 21, 2013

Min lunch och jag var på olika ställen

Jag är en människa som vill att allt ska fungera, antar att många andra vill också ha ordning och reda på sina saker. Nu är det ju ganska nytt att Mårds Matservice kommer med lunchen till mitt jobb vid stadshuset, på måndag och tisdag kom maten kring halv tolv snåret. Vårdaren och jag trodde att samma tid skulle gälla också idag. Min vårdare kom i god tid, klockan blev närmare tolv men ingen mat hade kommit. Vi ringde till Matservice och frågade om de hade glömt bort mig eller något. Där sa de att mitt namn nog fanns på listan, nu kom det fram också att det var en ny chaufför som körde matbilen. Eller om han / hon hade tagit en annan rutt idag.

Kram 

Det hjälpte inte annat än att vänta, klockan blev mer och mer närmare halv ett. Så ringde Matservice att chauffören hade lämnat maten vid socialens kafferum, säkert hade hon frågat efter mig och någon hade sagt att jag brukar äta där. Informationen om att lunchen fanns däruppe hade inte nått mig. Nu var min arbetskamrat snäll och gick upp och hämtade maten, för att spara lite tid blev jag därnere och åt, eftersom denna försening påverkade ju vårdarens tidtabell. Ja min lunch och jag var på olika ställen, men jag fick mat i mig i alla fall.

På eftermiddagen träffade jag rådgivaren från Concordia, vi lagade beskattningen för år 2012. Känns skönt att få hjälp i företagsärenden. Det hade inte ännu kommit inkomst eftersom jag ej har kommit igång med företaget.

Kram😊

Svagheten kom med tårar

11 augusti 2023


Stark vill jag alltid

vara.

Men i morse kom

svagheten

med tårar,

när jag insåg att

det

inte går och faradagens fest.

Nu på förmiddagen kom

min mor

med munspray från apoteket

åt mej,

jag hoppas att börja

säga

hejdå till hesheten.


Gravad lax är gott

12 augusti 2023


Ja idag fick

jag

äta gravad lax

från

gårdagens fest.

Gravad lax

och potatis är gott.

Sådan

fisk tycker jag om.

23 mars 2012

Med lite omändringar blev byxorna bättre

Nu fick jag tid att komma och skriva om dagens projekt, lyssnar på samma gång Melodifestivalen som är bra bakgrundsmusik. Till dagens projekt, jag var ju nöjd med de nya  byxorna men byxbenen lite väl för vida. Modellen var bra när den hade gummiband, hade varken dragskedja eller knappar Jag behöver ju ha byxor med gummiband för att själv kunna uträtta mina behov. (wc) En tid var det ganska svårt att hitta såna byxor men nu är det betydligt lättare. Idag hade jag min stödperson att dra in och korta av byxorna, på alla tre paren. Med lite omändringar blev byxorna bättre, då det extra tyget togs bort. Jag blev

För ett par veckor sen tog vi oss i kragen, och slog fast ett datum som vi skulle gå ut och äta. Nu kom dagen, jag och ett par andra funktionshindrade gick med en vårdare till stan och träffade de andra från personalen så vi blev 9 stycken. Reasturangen som vi hade tänkt gå till hade stängt klockan 15 medan vi skulle träffas klo. 17. Några av gänget hade hunnit gå och kika på andra restauranger, en del hade stängt. Till sist gick vi till ett ställe som man får se och följa med olika sport från olika tv:n som fanns runtomkring i reasturangen.

This post is tagged in:

🙂
🙂

Continue

24 mars 2013

Köpte hårfärg

Vi fick en solskens dag med någon minusgrad. Jag fick ett meddelande angående jobbet och det visade sig att jag fick en ledig dag i morgon. Hade börjat lite fundera på hårfärgningen nu, det var ju i september som jag färgade håret senast. Så bestämde vi oss för att ta en promenad till Citymarket i det fina vädret. Men före det gjorde jag ett mindre trevligt uppgift såsom att betala räkningar, medan vi väntade på att uteluften skulle bli varmare.

Härligt att se bar asfalt sticka fram där som snön hade smultit bort, fast det var lite vatten och snösörja på en del ställen. Jag köpte lite annat också, även om det var en bråkdel från inköpslistan som jag hade härhemma, ja inte kan man komma ihåg allt. Sen köpte jag hårfärg som vi med assistenten sätter nästa gång i mitt hår.

Sen lade vi näringsmjöl åt pelargonerna, som petades in i blomjorden och toppade två pelargoner. Vi lät blomkrukorna stå i vatten att de fick ordentligt dra i sig, lerkrukorna suger ju ganska mycket vatten.

Kram

Begagnade saker duger bra för mig

En del begagnade saker

duger bra

för mig,

På dagen fick jag

se ett

begagnat akvarium

som

var till salu på

nätet för

en billig peng.

Men

nu menar man att

jag ska

få / köpa ett

riktigt nytt akvarium,

och

då borde allt fungera.

Det

har man rätt i,

nytt är

nytt.

mars 2013

En annorlunda morgon

I vanliga fall brukar jag tycka om lediga morgnar är lugna och sköna, men nu idag var det en annorlunda morgon. Vi hade med oss en ny vårdare som kanske ska börja jobba hos oss, vilket är helt okej. Sen fick vi avbeställa vipparen, idag hade det gått två veckor sedan Låstjänsten var här och såg på min dörr. Så min vårdare ringde till Låstjänsten, ja där sades det att kortet hade kommit men man hade inte haft någon personal, som skulle ha kunna komma på eftermiddagen och laga kortet. Ringde också om lunchen och bad att dom kommer med den hem tilll mig.

Nu sa vi till dom att jag var hemma idag och de kan komma då de har tid. Innan vi visste av ordet så kom mannen från Låstjänsten, då var jag på wc. I normala fall brukar jag eller vi låta nya människor vara med och se på bestyren i badrummet, men nu skulle det ha blivit för intimt och en del gjordes bakom en stängd dörr. Det kändes riktigt skönt. Dörren blev fixad ett nytt kort sattes dit, nya akkun och en sladd byttes ut. Ja nu fungerar dörren igen.

Kram

25 mars 2012

Mitt tålamod

Jag har ganska långt tålamod. Orkar ta emot ett och annat, negativa saker också. Men om det blir för mycket av något slag, ja då tänder i mig. Detta hände mig just. Ibland leder till tårar. Just då känns det som  om mitt tålamod är full, orkar ej ta emot något mer. För sådan är jag.

Kram

25 mars 2012

varför gjorde jag sådär?

Tidigare på dagen skrev jag att jag hade ändrat tiden på väderleksstationen. Då jag kom till mina föräldrar såg jag att de hade lite annorlunda tid på klockorna än vad jag  hade på m in klocka. Jag är en som vill ha ganska exakt tid. Min käre far sade att de hade ställt in den exakta tiden, jag litade på hans ord och bad honom ändra tiden på min klocka också.

Då jag hade kommit hem efter en fin barnskridskoföreställning,tänkte jag ändra tiden på väderleksstionen. Jag hade just fått ställt in tiden, märkte jag att datorn, digiboxen,telefonen och alla mina andra klockor hade samma tid. Alltså betydde det att jag hade haft exakta tiden. Nu var det att börja från början, men så började väderleksstationen och krångla med mig. Till slut fick jag ingenting synligt på hela grejen. Varför gjorde jag sådär?

 Nej nu har jag varit gnällig och missnöjd, men det var väl en sån dag. Hoppas på en bättre dag i morgon. 🙂

 Godnatt.

26 mars 2013

Hopp om våren

Vi fick en solig morgon, med ungefär med minus 5 grader. Just nu är det knepig tid som vi har, nätterna är ännu kalla och dagarna blir varma. Då blir frågan vad ska man sätta på sej, inte är det bra om man klär för mycket eller för lite på sig. Säg mig vad som är lagom? Ja det får var och en bestämma.

Snön smälter i solen på gatorna på dagarna, så fryser det på till nätterna. Det blir HALT, HALT OCH HALT! Och på dagarna bildas det stora som små vattenpölar, som är mindre TREVLIGT! Mjuk snösörja på gatorna är inte bra för oss som sitter i rullstol. Ändå tror jag nog att det finns hopp om våren.

Kram

27 mars 2012

Busiga jag

Har en helt vanlig arbetsdag idag. Lite mindre arbetsuppgifter, så jag hinner göra lite ”hyss.” 🙂 Men säg inte åt någon. 🙂 Iband känner mig busig och nu är jag på busigt humör. Se du, också jag har dolda talanger. 🙂 Även om jag inte ser busig ut, så kan jag vara det.

Kran 🙂

27 mars 2012

Min envishet har kommit fram tydligt i mina texter,som ni har märkt. Envisheten har burit frukt för mig många gånger. Nå ikväll var jag envis än en gång, 🙂 försökte få återställt en prenumeration på utlands webbTV. Jag avlslutade det i misstag.När det gäller att ta kontakt med en människa på ett företag,då föredrar ja e-post, ja alltid är det inte så roligt att be någon annan att riinga och sköta ärendet för mig. Genom att skriva märks inte mitt funktionhinder,utan jag kan vara vem som helst. 🙂

Nu skrev jag två mal, ett fick jag svar på men det hjälpte mig inte så mycket. Vi får bara vänta och se. 🙂 Tror att jag måste sluta att skriva, för min hand domnar ibland. Jag har ännu något som jag tänkte få gjort ikväll. 🙂

En stund senare fick jag ett svar att prenumerationen är betalad och i kraft till juni. Svaret lugnade mig, så efter det kan jag göra en ny beställniing. 🙂

God natt.

28 mars 2013

Påsk redan??

Det verkar som om jag inte alls har hunnit förbereda mig för påsken. På något konstigt sätt kom påsken så tidigt i år. Jag har inte pyntat, eller det brukar jag i och sej inte göra hos mig, utan får njuta av pyntet hos mamma. Inga kort har jag skickat, vanligtvis brukar jag komma ihåg mitt gudbarn. Ni ser att jag har noll koll på situationen, vad är det med mig?

På jobbet kändes det nästan ofattbart att vi fick påskledigt Påsk redan?? Tja, det är väl bara att förbereda sig inför påskfirandet.

Kram

29 mars 2012

Vårtrötthet¿

Normalt brukar jag ha inga svårigheter att stiga upp på morgmarna, men i morse ville mina ögonlock öppna sig. Jag var nog vaken,kisade lite förrsiktigt först med ögonen,tur som det inte så länge. Sedan var jag vaken och pigg som en mörtt., och gick efter tidningen..
Kanske det vara lite vårtrötthet,eller övergången till sommartid som är orsak till. Tja vem vet. 🙂

Ha en bra fortsättning på dagen! 🙂

30 mars 2013

Glöm ej att vi ska ändra klockorna

Nu är vi mitt i påskfirandet, så vill jag påminna er om att vi i natt ska gå över till sommartid. Så glöm ej att vi ska ändra klockorna! Denna gång ska vi flytta klockan framåt en timme

1 april 2013

Hmmm…. fick mera ledigt

För en stund sedan fick jag ett meddelande av min arbetskamrat att hon är sjuk, vilket betyder hmmm…. fick mera ledigt. I morgon råkar det faktiskt vara min födelsedag, kanske inte så illa fast jag var nog inställd på att jobba.

3 april 2013

Tänker minsann inte ge upp

Jag skrev ju tidigare om min kamp med CDON om Sodastreamen. Ja kampen bara fortsätter eftersom jag krävde rabatt från deras sida. Idag fick jag en förfrågan om jag skulle nöja med en rabattkod, och jag i min tur frågade att hur mycket skulle koden vara värd. Svaret var 20 euro för en 160 e:s maskin. Sedan skrev jag att jag inte kan godkänna det, och de får finna på en bättre lösning. Jag tänker minsann inte ge upp. Förstår inte varför det måste bli så invecklad, då man har garantin i kraft. Deras argument är, när det är en trend grej. Jo man tackar ja. Grrr!

Nu just fick jag veta att det blir ledigt för resten av veckan, arbetskamraten är ännu sjuk och själv har jag på fredag ett läkarbesök.

Kram

4 april 2013

Vad sägs?

Det är kul att sitta och puzzla om lite bloggens utseende. Jag gjorde små ändringar att både texten vid sidobalken och annonserna ska vara tydliga. Vad sägs? Ja själv tycker jag att jag har lyckats ganska bra

4 april 2013

Snyggt va?

Vi har fått ha många soliga dagar denhär veckan och några värmegrader, i natt var det till och med på plus som det inte ännu har varit så många nätter i år.

För att inte vara så lat, lade jag in själv några annonser hit på sidan. Snyggt va? Fast det tog sin lilla tid förrän jag var nöjd, fick annonserna se bra ut och på rätta platser. Ja jobbar ju gör jag i och för sej, också när jag skriver.

Ha en bra fortsättning på dagen.

Kram 🙂

5 april 2013

Nå äntligen!

Jag blev så ivrig att jag satte in någon annons till hit på bloggsidan. Med den påföljden som innebar att texten förflyttades. Har suttit kanske ett par timmar och försökt redigerat, men alltid har det blivit något trubbel med texten. Men nu, nå äntligen! ser sidan ut så som jag vill.

6 april 2013.

Mångsidig dag

Jag har haft en mångsidig dag, då assistenten var här hos mig. Vi planterade mina fuksior, några av orkidéerna fick en större kruka. Sen färgade vi mitt hår,denna gång gick det smidigt så vi börjar kunna det. Hårfärgen blev bra och det piggar upp mitt mörka hår.

7 april 2013

Jag är väl galen!!!

Under en tid har jag velat ha flera bottenfiskar eller ”Slamslkrypare.”Ja förresten var det snäckor och inte sniglar som jag hade fått. Läste om bottenfisken att den äter upp snäckor, min slamkrypare tycks vara en latmask och sköter inte ordentligt sitt jobb. Så ikväll hittade jag på nätet där man säljer fiskar, och där hade man bottenfiskar just sådana som jag ville ha. Jag tvekade inte en sekund om jag skulle eller ej beställa, så jag beställde tre bottenfiskar och två Platys. Tja, jag är väl galen!!! Men det får vara en födelsedagspresent åt mig själv.

Kram

8 april 2013

Äsch då

Nu visade det sig att beställningen av fiskarna upphävdes, på grund av EU:s direktiv får man ej skicka fiskar. Äsch då, vad gör jag nu? Jag blev faktiskt lite besviken på att det inte gick.

8. april 2013

Yes jag skötte det!!

Pappa kom till mig, och jag berättade om kortet från posten som jag fick hem idag. Sen sa jag att jag hade ingen aning vad det var för paket. Klockan var kanske kvart, tio före sex och posten stängde sex, och pappa sa att han kanske skulle hinna till posten, sen tog han kortet med sig. Själv var jag lite ängslig över att det var ett annat företag än vad jag hade försökt förhandla med, eftersom jag hade ingen information om paketet, kanske min far märkte min oro men sa heller inget. Nu märkte jag att jag upprepade lite samma saker men det tycktes inte störa.

Det gick inte länge förrän min far ringde, och berättade att paketet innehöll en ny Sodastream maskin. Sen sa han att jag skötte det bra. Visst blev jag jätteglad. Det var kämpigt men envisheten bar frukt än en gång. Yes jag skötte det!!

Kram

8 april 2012

Påskhararna

20120408-161549.jpg

9 april 2013

Lärde mig något nytt


Idag lärde jag mig något nytt, hade svårt att få en summa att stämma överens med Google och mitt bankonto. Det var att Google ville kontrollera om mitt konto fungerar och så skulle jag sätta en summa i ett fält. Man är ju van vid att använda ett komma då det gäller om decimaltal, och inte tänkte jag på att i engelskan man kanske använder något annat. Sen fick jag veta att det skulle vara en punkt istället för ett komma.

Då jag kom hem, provade jag med att sätta en punkt i summan, och allt fungerade perfekt. Så nu vet jag det.

10 april 2013

Tre små Slamkrypare

Min mor lovade mig, efter att jag hade berättat att beställningen av fiskarna inte blev av, gå till djuraffären här i stan och fråga om man hade Slamkrypare. Annars kunde man be att dom beställer fiskarnarna.

Nu på eftermiddagen kom mor och far på kaffe till mig, så hade de köpt tre små Slamkrypare. Och små är dom, jag tror att den gamla fisken var lite större när jag fick den. Vi får se om det blir mera fart på den gamla bottenfisken. /

11 april 2013

Jobbigt


Jag har lite jobbigt men

det blir nog bättre med tiden.

Ännu en gång väcks frågan,

varför hör jag till hemvården?

Min plats borde vara på handikappservice.

Kom och säg inte att jag har lagen på min sida,

för det har inte hjälpt mig ett skvatt.

11 april 2013

Plantering på gång

🙂

Plantorna kom med posten idag. 

20120411-164135.jpg
🙂

Här är White Burgundi pelargon. 

20120411-224553.jpg

Fuksia Blue Sarah

12 april 2012

2 vårdare och jag

Jag sitter visserligen på jobbet,men hade ganska lite att göra. Ibland brukar det kunna vara så. Nu gick det såpass fort, att jag hinner skriva lite om denhär morgonen. Schh….. Ni avslöjar väl inte för någon att jag är här. 🙂    

I morse hade jag två vårdare hos mig, ja inte för att en människa skulle klara ensam med mig. Nå jag skojade ju bara, så hjälplös eller besvärlig är jag inte. 🙂 Lite skoj i vardagen skadar inte. Jag har ju nämnt om den nya vårdaren som ska börja arbeta hos oss. Hon var med och såg på mina morgonsysslor. Jo det gick bra och det är inte så ofta man har två hjälpare hos sig. Vi pratade medan vi gjorde det som skulle bli gjort,

Ha en trevlig dag! 🙂

Hej svejs 🙂 🙂

13 april 2013

Äh jag ändrade mig

Äh nu ändrade jag mig när det gäller annonserna. Lade ungefär en lika stor annons tillbaks som jag tog bort. Använder mig av uttrycket som är på österbottniskt dialekt. ”Ruko man som int kan änder se.” Det betyder att dålig man som inte kan ändra sig. Jag har ju sett att annonsernas fält fungerar turvis, som vill säga att ibland är de gula och ibland ploppar det upp en annons.

15 april 2012

Underbar eftermiddag

Min eftermiddag var helt underbar med vänner. Roligt att få sitta och prata en stund om vad som händer och sker i ens vardagsliv. Det blev också tal om gymnaietiden, eftersom min väninna var också assistent åt mig. 🙂 Ja det är några människor som man har behållit kontakten med. Så var det härligt att träffa min gudbarn och få vara en stund med henne. Tänk att hon är fem år nu, tiden går så fort.

Tack vare, mitt gudbarn märkte att handduschenn läckte vatten. Det blev att vi promenerade till butiken och köpte en ny. Nu hade snöandet slutat och var uppehållsväder. 🙂

Kram 🙂

15 april 2013

Skräp också!
Jag försökte annulera beställningen av Sodastreamen vid CDON, men de hade redan hunnit skicka iväg paketet. Skräp också! Sen sa de att om jag vill så kan jag retunera paketet inom 14 dagar, vilket jag kommer definitivt att göra.

16 april 2013

Äntligen är våren här


Äntligen är våren här! Solsken och plus åtta grader, helt underbart. Kom just in från en promenad och tänk er att man kunde gå utan mössa och vantar. Hopp om att det blir en sommar i år också, väcktes hos mig.

Jag fattade ett beslut, men det är för tidigt att säga något än. Får bara vänta och se hur det blir.

Apr 18, 2013
Bra diskussion med handikappservice


Ler smått för mig själv och tänker på att det var bra en diskussion med handikappservice, mor och far var med mig. Vi diskusterade om att först och främst att jag måste få mera assistans på dagarna där jag bor nu. Måste bara fundera och försöka räkna ut hur många timmar som jag skulle behöva.

I förrgår skrev jag att jag hade fattat ett beslut, som var att jag tänkte försöka komma till det nya boendeverksamheten som startas nu i maj. Med tiden har jag ändrat min åsikt om det, och det gör inget fast det är nära mina föräldrar. Vi fick mera information om det idag, två lägenheter är färdiga, men i de andra bor ännu folk, allt som allt blir det nio lägenheter för funktionshindrade. Nu har jag betonat åt min vårdare, att hon inte påverkat mitt beslut även om hon ska börja jobba där.

Det enda som mina föräldrar var lite skeptiska igår för, var att lägenheterna bara är 35 kvadratmeter, nu har jag ungefär 45 . Idag när jag sa några orsaker för att flytta dit, såsom att jag kanske får mera sällskap av grannarna. Då förstod mamma och pappa mig, de hade kanske vant sig med tanken. Pappa sa sen åt mig, kanske jag skulle klara mig med lite mindre. Och dethär kan vara ett llångtidsprojekt, eftersom man inte vet i vilken takt som lägenheterna blir lediga. Jag skrev under ett papper och ska ännu fylla i en ansökan till bostadsbyrån. Nu känns det bra att saker och ting börjar rulla.

Kram

19 april 2013

Helg igen
Jag måste bara få kopiera detta inlägg som jag hittade på facebook.

20 april 2013

Miljonfiskyngel
I morse lade vi med min vårdare en Mijonfiskhœna i bjuren, som var väldigt tjock om magen. Assistenten kom till mig, vi började med att gå till Citymarket och handla. Solen sken men det var en kall vind.
Vi skötte om lite mina plantor, toppade både pelargoner och fuksior. Sen städade vi fiskburen och när allt var klart och honorna var tillbaka på varsin sida om plastväggen. Plötsligt började Miljonfiskhonan få fiskyngel, en efter en ploppade ut, vi kunde bara sitta och se på. Det tog säkert två timmar, så tog vi bort honan att hon inte skulle äta upp sina fiskyngel .

21 april 2013

Nu är det gjort!

Det är en solig söndag som vi har, men det blåser har jag hört. Själv har jag inte ännu varit ute, det är ändå plus 9 grader. Igår kväll fick jag något strul med Internet så nu kör jag med mokkulan. (nätstickan)

Det är underbart att se på små fiskyngel, de är så stora som nålar som simmar på i buren. De stora fiskarna har äntligen förstått att lugna ner sig, för att igår var de lite galna och skuffade buren hit och dit bara för att komma åt småfiskarna.

Mina föräldrar var hit och vi fyllde i bostadsansökningen, så nu är det gjort! Känns skönt att få lämna in till bostadsbyrån i morgon. Det är viktigt att få paprena med in i rullorna och veta att det går vidare.

Kram

22 april 2013

Det känns bra


Måndag och det känns bra, pappa lämnade in mina papper både till bostadsbyrån och handikappservice. Det är skönt att veta att man är med i systemet, en inre ro finns nu hos mig och jag känner mig trygg. Livet kan inte bli bättre just nu, och jag är nöjd över mitt beslut.

Kram

24 april 2013

Så typiskt!

Jag har skrivit några mail till olika företag och berättade om att jag bloggar om min vardag. Nämner om en del hjälpmedel jag använder. Lite om företagets kommande verksamet att börja erbjuda rådgivning inom handikapp/funktionshinder. Ifall det finns intresse för att stöda verksamheten kan man maila åt mig.

Ett av mailen skrev jag på finska, som jag upplever lite svagare skriftsspråk. Visserligen skriver jag relativt bra men jag själv tycker att det går lite knagligt. Tror ni inte att det skulle strula med att skicka mail just då, jo även om jag försökte från mina båda mailadressen. Meddelandet kom genast som bomerang tilbaks, mest besviken är jag på, att det var ganska bra skriven finska. Så typiskt!

25 april 2013

Gamla uppgifter?

Det var inte så mycket jobb som jag hade idag. Sen kollade jag upp en annan mailadress till företaget som jag försökte skicka igår åt.Men meddelandet kom genast tillbaka. Så jag börjar fundera om företaget har gamla uppgifter på deras nätsida. Tja, inte vet jag.

26 april 2013

Latmaskssjukan


Hej, tror att jag har blivit nersmittad av latmaskssjukan. Då får man ingenting gjort, man bara är. Före nersmittningen fick jag ändå skrivet till min företagsrådgivare och frågade råd om hur jag skulle hitta en lämplig form av någon verksamhet och möjligen utveckla den.

Men tillbaks till latmaskssjukan, masken kommer helt plötsligt in i ens kropp och knopp, alltså jag menar huvudet. Man kan känna sej lite vimsig, som en yrhöna och gör en hel massa knasiga saker. Det lönar sig ej att skaka av sej masken, för att den är av den segare sorten och sitter kvar en kväll, dag eller lite längre. Försöker du ändå skaka masken av dig, ja då blir sjukan bara värre och masken börjar att härja i din kropp, då kan latmaskssjukan vara i flera veckor. Det är inget att rekommendera. Sen när du har tillfrisknat så känner du dig pigg, energiskt och orkar göra vad som helst.

Jag tror att det var av den lindrigare varianten av latmaskssjukan som jag hade, för att jag orkade ändå gå ut på en liten promenad och till butiken.

Hejsvejs

27 april 2013

I kväll blir det fest

Nu i morse gjorde jag ett extemporary och for i duschen, plötsligt märkte jag att håret var lite smutsigt. Och i kväll blir det fest hos våra vänner, jag kan inte vara smutsig då eller fara till mor och far utan att ha duscha. För att idag har vi inte tid med någon bastu, eftersom maten ska lagas till kvällens knytkalas.

Det är tur att både vårdarna och jag kan vara flexibla, och det gick bra att duscha även om det inte var planerat.

Ni ska ha en riktig skön lördag.

Kram

28 april 2013

Tja det gick ju bra


Jag har inte ännu berättat att en vårdare som var och jobbade här i somras, så har kommit i stället för henne som ska sluta. Tyvärr upplevde jag vårdaren på ett negativt sätt och vi kom inte så bra överens hon och jag. Ikväll hade vi gott om tid att gå igenom vad ska göras här hos mig, och nu gick det mycket bättre. Jag försökte hålla mig lugn och då förstod vi varann. Tja det gick ju bra. Tror nog att vi båda var nöjda med kvällen, men det tar nog sin tid innan jag fullständigt kan lita på henne. Vet inte om jag någonsin kommer att kunna till 100 % lita på den här människan.

Förresten tog jag och beställde en morsdagspresent i kväll. Ja det blev kosmetik även i år, men då behöver jag inte stressa över att försöka komma på något. Samtidigt passade jag på att beställa något åt mig själv.

Kram

29 april 2013

Handikappservice vill ha en helhetsbild
Det är en vecka sedan jag skrev att jag skulle vilja ha 10 timmar mer assistans. Jag har inte hört något om det. Idag när jag satt och väntade på Vipparen, då kom människan från handikappservice och pratade med mig. Hon sa att hon ville vänta och höra med hemservice, för att få en helhetsbild över det hela. Jag gick med på det, då är det lättare att fundera vidare med assistansen.

Nu misstänker jag tyvärr att Platyfiskarna är döda. Hanen ligger på bottnet och honan är med huvudet neråt, jag får nog ta en närmare titt på henne. Men alla andra fiskar mår bra, de små simmar på.

Kram

29 april 2013


Huh Platyfisken skrämde mig


Ja jag var ju rädd att Platyhonan hade dött också. Men ser ni att denhär lilla tjocka tjejen ville väl bara skrämma upp mig. Magen väger väl så pass mycket att fisken rör sig långsammare nu, men fenorna rördes nog på sig. Huh Platyfisken skrämde ordentligt mig. Så är det när man har djur, de kan ställa till med vad som helst.

1 maj 2013

Mitt självförtroende är i smulor
Valborgskvällen lider mot sitt slut, sitter än en gång i mitt barndomsrum och försöka lägga morgonens händelse bakom mig. Det är svårt att glömma den kritik som jag fick. Jag bloggar ju om hur jag upplever min vardag och mina känslor, jag kan inte släta ut allt och låtsas allt är bra. Vet inte om den som kritiserade mig förstod hur illa hon gjorde mig, och illamåendet sitter kvar i min kropp. Jag är oehört ledsen om jag skriver på ett sätt som alla kanske inte tycker om, men tänk också hur det kan såra mig. Snart får jag väl sluta skriva, för att nu känner jag att mitt självförtroende är i smulor.

Varje människa måste ibland kunna ta emot kritik. Jag vill inte vara elak nu, men känner faktiskt mig djupt sårad. Kanske är jag en känslig människa men jag är som jag är.

2 maj 2013

Allt är frid och fröjd


Nu är allt frid och fröjd, så är lilla jag nöjd. Fortsätter skriva, lovar att skärpa mig i vissa sammanhang, men inte helt ty jag är jag och ingen kan ändra mig som människa eller min personlighet.

Kram

3 maj 2013

Vann presentkortet


Tänk er att jag vann presentkortet på Hittarbloggens kampanj, för 200 kronor. Jag brukar sällan ha turen på min sida i olika tävlingar eller dylikt, men nu hade jag. Beställde ett par produkter på en gång.

Det var en bra start på fredagkväll. Hoppas att ni får en fin kväll ni också.

Kram

4 maj 2013

Köpte Violer


Vi gjorde igen delvattenbyte i akvariet, så fick jag lite blomnäring gratis. Tvättade också yngelburen, släppte ut Platyhonan då ingenting har hänt och lade in en Miljonfiskhona.

Sen var vi med assistenten och köpte Violer åt mig. Efteråt satt vi ute i solen och drack kaffe, skönt men det blåste lite kallt.


May 5, 2013
Lite nytta
Usch vilken regnig och kall morgon vi hade, dessutom var det majmånad. Man trodde att det skulle regna hela dagen då himlen var så jämngrå. Då passade jag på att göra lite nytta, och städade skåpen i badrummet. Kastade bort det som var gammalt och så vidare bortåt. Jag pratade med min gudmor, vi kom fram att vi skulle trotsa vädret och gå på fotbollll i kväll. Det var bara att klä sig varmt. Men vet ni vad, plötsligt kom solen fram och vädret klarnade.

Nu släppte vi även Miljonfiskhonan ut ur buren, hon såg lite desperat ut och det var synd om henne. Kvällens fotbollmatch var mellan JARO och HJK. Bra spel och JARO hade flera fina chanser men gjorde bara två mål mot HJK:s tre. Det blev inte alls kallt, men jag hade ju dunjackan och värmebyxor på mig.

5 maj 2012

Känner mig lite bortgjord

Nu känner jag mig lite bortgjord. Det är så att då jag har bloggat något uppdateras det auotmatiskt på facebook. Jag ville ha ett inlägg som skulle visas enskilt, men kom inte iriktigt håg på hur man gjorde det. Jag ville ha inlägget ”Det finns alla möjliga problen som vi inte märker”enskilt, därför att det har ett viktigt budskap åt oss.Till min otur lyckades jag radera bort några av inläggen helt i misstag. Och jag blev nog snopen på mej själv. Då något är radererad så är det definitivt borta, tänkte inte på att ta på ångra när chansen fanns. Så jag delade några av länkarna på nytt, nu kan det vara att jag har dubbelt uppsättning av inläggen, men vad kan man. Facebookvänner tycker kanske att jag knäpp,

Tur att alla inlägg finns i all fall här på bloggen, så det tröstar mig lite grann. 🙂 Nu blir det bastu, o vad skönt det ska bli att få gå i värmen. 🙂

Kram 🙂

6 maj 20013

Åt upp för pengarna

Jag minns inte exakt när vi var med en vårdare till handikappservice efter pengar, för att ordna en ”julfest” som blev av i maj. Alltid blev det typ vintersemestrar eller att någon var på resandefot, så det blev inte av.

Alla var glada och nöjda, maten var jättegod, jag åt en pepparbiff. Det var väl sista gången som detta gäng var samlad men livet går vidare. Lite vemodigt. Ja nu åt vi upp för pengarna.

9 maj 2013

Så mycket bättre
Det känns så mycket bättre, efter att man har fått prata ut med någon. Ibland känns det skönt att tala ut. En regnig dag som denna, ringde jag en vän och fick prata riktigt ut hur jag kände mig. Samtalet gav mig nya krafter att gå vidare.

9 maj 2012

Väcktes av borrljudet

I morse väcktes jag av borrljudet, det var snickaren som höll på att bygga min terass. Visserligen vaknade jag lite tidigare än vanligt, men läste tidningen i lugn och ro i sängen.
Vädret är soligt och betydligt varmare än vad det har varit under de senaste dagarna.

11 maj 2013

Morsdagspresenten hann


Jag som tänkte att jag skulle vara ute i god tid med morsdagspresenten. Ja men det tyckte inte posten igen, neej. Tänkte för mig själv kanske helgdagarna mitt på veckorna har gjort att paketet dröjer längre än vanligt. Sen fick jag höra att Itella hade någon strejk, där hade vi orsaken, som höll mig i spänning ända till igår på eftermiddagen. Då kom ett meddelande från Siwa att paketet hade anlänt. Så idag var jag och hämtade paketet, känner mig glad att morsdagspresenten hann komma.

Dagens väder är lite konstig, i morse var det mulet och bara sex grader, det kom väl till och med någon regnsskur. Bara för någon timme sen hände det nåt märkvärdigt, temperaturen började stiga, mitt i allt var det åtta och nu lite på nio grader. Det är mulet men dock ljusare.

12 maj 2013

En fin morsdag åt alla mammor


Snart har vi morsdag, och då vill jag önska att alla mammor har en fin dag❤️

12 maj 2012

Önskar alla mammor en trevlig morsdag!❤️

14 maj 2012

Gården börjar ta form

20120514-174921.jpg
20120514-175027.jpg
20120514-175053.jpg

Hotenzia ska börja växa framför staketet. Ett varmt tack till min kära mor, som flyttade alla växtplantor till min nya gård.. 🙂  Inte glömmer jag bort min far som var med och grävde. 🙂


15 maj 2012

Full rulle

Hej, här kommer jag. Ja, jag kan väl säga att det har varit full rulle, sedan jag kom hem. Bilen var ovanligt tidig även om jag hade fysioterapi, var hemma redan strax efter  klockan två. Jag drack kaffe i lugn och ro, hann också vattna en del blommor som var torra. Nu idag fick jag träffa min blivande fysioterapeut, som var med och såg på vad vi gjorde. Hon verkade riktig trevlig . 🙂

I kväll var vi i örtagården, örterna i drivbänken som vi sådde för en vecka sen hade spruckit. Drivbänken var ganska torr, vilket betydde att vi fick vattna den ordentligt. Vi började rensa och fixa land. Min uppgift är att hålla ett vakande öga på de andra som jobbar. 🙂 Så fick jag post medan vi var där, det var förhandsbetalningen inför höstens teaterresa till Kristina från Duvemåla. 🙂

Nu har jag hunnit lugna ner mig lite grann, men kul har det nog varit idag. Hann nog vid jämna mellanrum kika lite in på bloggen måste jag erkänna, så laddade jag bilden med tulpanerna. 🙂

Kram 🙂

7 juli 2012

Tårarna bara kom

På dagen var jag hos sjuksköterskan, vi gick igenom resultatet från testet. Jag fick full pott, alltså 100 % på mitt sociala liv. 🙂 Sedan började min joystickmus att kråmgla, den slutade att fungera. Ibland hjälper det att man byter port på datorn, men inte ett tecken på att musen skulle ha reagerat.

Jag ringde åt mamma och berättade om problemet. Då kände jag att en klump växte i halsen på mig och hade nära till tårar men jag kunde heida mej. För jag är en sådan människa som inte visar så lätt sina känslor, då jag gör det ja så brakar det lös. Visserligen kan jag använda den vanliga musen också men alla knappar fungerar inte så bra. Jag gick på kvällens dragspelskonsert, det var en tyskt okester. Min väninna tittade och frågade mig om jag fick musen att fungera, men jag skakade på huvudet som ett svar. Kände hur en tår rullade nerför min kind, så kom det en till och en till… Tårarna bara kom och jag kunde inte längre heida mig, vi var tvungna att gå bort därifrån och upp på rummet. Jag fick en dum känsla, men min väninna sa att det var okej och småningom lugnade jag ner mig. Det är härligt att ha såna vänner.

Kram 🙂

16 maj 2012

Läkerol Xylitol Dents håller tänderna i skick

20120516-181129.jpg

Nyhet! Efter varje måltid ska man ta Läkerol Dents xylitol 2 – 3 pastiller så hålls tänderna i skick! 🙂 själv tänker jag testa. 🙂 Testa du också! 🙂

18 maj 2012

Effektiv morgon

Det är inte alla morgnar som man varken hinner eller orkar vara effektiv, nu hade jag en effektiv morgon. Jag tycker ju om att pyssla och odla blommor som ni redan har märkt.(Min mor eller personalen hjälper till, såsom att vattna eller klippa bort vissnade blommor, huvudsaken är att vi gör det tillsammans. :)) I flera år har jag drivit upp pelargonsticklingar som har blommat riktigt fint på somrarna och höstarna, övervintringen har haft större elker mindre framgång. Nu i år verkade pelargonen ha klarat sig, trots jag hade den bara på fönsterbrädan i sovrummet. Ett misstag gjorde jag, det var att jag samtidigt både klippte och planterade om den. Resultatet blev att moderplantan torkade ut, men jag fick en stickling till minne, som växer fint. 🙂 Dessutom har jag fyra andra pelargonsticklingar som ser jättefina ut Ja ibland hjälper det inte att vara efterklok. 🙂

Tillbaka till morgonens pyssel. Jag tog bort de två första blomknoppar på sticklingarna, så att det inte gå för mycket energi åt att bilda blomman. På samma gång blir plantan kraftigare.  Sedan toppade jag den andra fuksian som har blommat färdigt. Så effektiv har jag varit denna regniga morgon. Blev tvungen att lyfta blomlådorna under tak att de inte får för mycket regn på sig. Nu känner jag mej riktigt nöjd. 🙂

Hej svejs 🙂

19 majj 2012

En stund på terrassen

Det kändes riktigt härligt att vakna till solsken. Efter regniga dagar uppskattar man solljuset ännu mer. Vi har ungefär + 13 grader. Idag satt jag faktiskt en stund på terassen, ja tidigare har det inte varit något vidare terrasväder. Kanske lite fundersam var jag över dörren ut till terassen var jag, eftersom  jag inte förut har behövt använda den. Dörröppnandet, att lyfta upp handtaget visste jag att det skulle jag klara av, 🙂 och att komma ut gick också bra. 🙂

I solen var det varmt och skönt. Jag satt på stolen och tänkte för mig själv, ja terrassen blev nog bra. Riktigt färdigt är den inte ännu, blommorna fattas där men jag kan ju alltid planera i mitt lilla huvud. 🙂 Strax när solen gick i moln så blev det kyligt och samtidigt kom en liten vindpust, luftvärmen har inte riktigt ännu kommit. Sedan gick jag in, som gick bra. Stänga dörren gick kanske en aning lättare än vad jag trodde. Jag drog fast dörren och fick hantaget nerdraget, så nu vet jag att jag klarar själv att stänga dörren. 🙂

Ha en fin dag! 🙂

Kram 🙂

20 maj 2013

Förstod jag rätt?


Nu idag fick jag Fpa:s beslut om anstaltsrehabilteringen, de beviljar tre veckor åt mig. Förut har det varit fyra veckor, som jag har delat på två gånger två veckor. Jag fick läsa texten två gånger, för att försäkra mig, om att jag förstod rätt. Det är första gången som något liknande händer mig, att Fpa beviljar mindre än väntat.

21 maj 2013

Ännu en solskensdag


Så fick vi ännu en solskensdag, kan inte låta bli att skriva om vädret. Vet ni vad jag drömde om i natt, jo det var om någon lägenhet. Vem vet vad det ska betyda. Tja, ibland drömmer man lite konstigt. Man får bara en lustig känsla.

23 maj 2013

Mailade med handikappservice


Handikappservicemännniskan svarade åt mig idag. Hon skrev att man inte hade särkild ordning på ansökningarna, utan de piroiterar på såsom funktionshinder och behov innan det väljs till det nya boendet. Människan poängterade att lägenheten är mindre än den som jag har nu, men det är ett fint bostadsområde.

Sen skrev jag ett svar. Jag är medveten om att det är mindre och är beredd på det. Själva området skulle jag tycka om. Jag betonade även att tryggheten var a och o för mig just nu.

Människan på handikappservice hade samma uppfattning om tryggheten som jag. Hon var i kontakt med stadssekreteraren, men hade ej hunnit prata/bollat med sin chef om hur man ska gå vidare med ärendet.

Själv tyckte jag att det var ett ganska positivt svar. Dagens mailande med handikappservice -lönade nog sej.

Det är soligt men lite svalare

24 maj 2013

Blomknopparna får komma


Pelargonplantorna har blivit såpass stora och kraftiga, att blomknopparna får komma och börja blomma. Nu i år hann jag bra med att ta bort de första knoppar, medan tidigare år har jag ej hunnit ta bort så många. Dels berodde det hur plantan växte och mådde. Ja nu får jag väl säga att jag är ganska stolt över mina plantor.

26 maj 2012

Passar på att skriva

Solen skiner också idag, gårdagens regn gjorde bara gott i synnerhet för oss som lider av pollen. Jag räknar mig själv till en av dom som reagerar för pollen Nu passar jag på att skriva innan min stödperson kommer till mig. Jag har funderat färdigt ut en del uppgifter som vi kanske kunde göra, men vi får väl se vad vi hinner göra.

Ha en riktig skön dag! 🙂

Hej svejs 🙂

28 maj 2012

Datorn på jobbet krånglar

Allt gick bra på jobbet tills datorn började att krångla. Jag hade matat in torsdagens lappar, och skulle ändra på dagen till fredag . Då började markören att hoppa hit och dit på sidan. Vi försökte stänga av datorn men det gick inte. Nu är det bara att vänta på ADB hjälp.

Kram 🙂

29 maj 2012

Blev nog medveten om att mobilen fungerade

Till allra först vill jag säga, att bilden beskriver mycket bra mina känslor för telefonen just nu. 🙂 Då återgår vi till dagens jumppa. Min fysioterapeut hade några papper som var avtal om fysioterapi med Folkhälsan, som vi läste igenom och skrev under. Det tog ju sin lilla tid innan vi hade gjort paprena färdigt.

Idag önskade jag mig lite mera fotmasssage, det kändes så i mina fötter. Nuförtiden har fötterna blivit lättare ömma av någon anloedning . Sedan ringde telefonen,  det var väl någon försäljare som frågade om jag hade tid. Jag gav ett nekande svar  och samtalet avslutades. Hann knappt börja säga något, så ringde det igen. Nu var det min vän som tyckte att vädret var för kyligt för mig att komma till örtagården i kväll, och jag var av samma åsikt. Samtalet skulle väl ha fortsatt ännu längre om inte jag hade sagt, att jag var mitt i jumppan. Vi hann massagera mina fötter och lite min högra arm.

Då vi hade blivit klara med fysioterapi, så ringde min käre far som ville kolla om  automatiskasvaren fungerade. Jag berättade, att jag blev nog medveten om att mobilen fungerade. 🙂

Efter det jag hade fått min telefon tillbaka, såg jag att det hade kommit ett meddelande. Det var från min fysioterapeut som berättade att de hade fått en pojke. Meddelandet hade kommit igår. Ja en sådan eftermiddag hade jag.

Kram 🙂

30 maj 2012

Borde det inte vara sommar??

Borde det inte vara sommar, är en bra fråga. I stället är det blåsigt och kallt, nu i morse hade vi bara plus 10 grader. Jag vill ha sommar som aldrig verkar komma. 🙂

Kram 🙂

30 maj 2012

Fin tanke av Nalle Puh

1 juni 2012

För tolv år sedan

Ja dagen var bra även om det började ganska häftigt i morse. Nu idag har mina tankar gått tillbaka till år 2000,,(tolv år sedan, då jag tog studenten) dels tanken på hurudant väder ska årets studenter och alla andra som slutar det långa skolåret.

En del händelser kommer man ihåg för resten av liv. Min studentdag 2000 är just en sån dag, jag och mina kära föräldrar minns det ännu. Vi hade hoppats på en vacker och solig dag, och trodde att man skulle kunna sitta ute. I stället blev det en kall, regnig, och blåsig dag, ändå var det en av de  första dagarna i juni. Vädret hindrade dock inte stämningen på min stora dag, det var stort för mig. 🙂  I morgon är det tolv år sedan, tänk vad tiden går, men visst är jag lika ung som då….. eller vad  tror ni? 🙂

Ha en skön kväll. 🙂

Kram

5 juni 2013

Varmare dag

Idag är det ett helt annat väder än igår, när det var mulet och nästan kallt bara 12, 13 grader. Dessutom blåste det också, att min vårdare flyttade en( fuksia som nyligen blev planterad till en större kruka.) från bordet att blomman inte gå av i vinden. På tal om fuksiorna så har jag lämnat ut dom även om nätterna, snart blir det änglatrumpeternas tur. Idag är det soligare och varmare dag med 15,8 grader.

På morgonen hade jag en av de unga tjejerna med mig, det gick bra. Nu hade jag dagens terapi redan klo 9.15, jag skulle vara en bra ”handledare” åt tjejen plus att jag hade en tid att passa. Tja det gick nog ganska bra fast lite bråttomt blev det. Sedan sa min fysioterapeut att det var hon som råddade med tiderna och tänkte inte efter. Det är lite annat nu när skolorna har sommarlov och få tider som passar alla. Men det var lugnt och fysioterapin gick bra. Jag gjorde ganska mångsidiga rörelser, kändes riktigt okej.

Resten av dagen har jag haft inget särskilt, efter lunchen var vi och handlade. Sen stödde vi upp en orkidé blomstängel. Nu är det bara att ta det lugnt.

Hejsvejs

6 juni 2013

Du som gillar att läsa bloggar


Hej på dej! Du som gillar att läsa bloggar, så ta en titt in på Finlandssvenska inredningsbloggar.

6 juni 2013

Kom på andra tankar


Efter att jag tog änglatrumpeterna ut på terassen, kom jag på andra tankar. Då bestämde jag mig för att pelargonerna får vara inne och ge mig glädje. Annars blir terassen för full av blommor, och jag vill ju att det ska se snyggt ut.

8 juni 2013

Bombaderar handikappservice

Tja nu har jag bombaderat handikappservice med ett antal mail, och sett till att jag inte glöms bort. Ibland har man svarat mig att när människan på handikappservice har varit på arbetsresa, kurs eller har haft något annat.

Idag skrev jag igen ett mail, där jag ville ha lite klarhet på det hela innan jag får semester från midsommaren. Ännu en gång betonade jag att tryggheten och hjälpen är a och o för mig. Dessutom skrev jag att på det nya bostadsområde, kunde jag kanske börja våga röra mig mera själv med elrullstolen medan här var jag bor nu är trafiken livligare. Så kampen fortsätter.

10 juni 2013

Begriper mig inte på utlandsbetalningen


Jag fick hem myggmedlet Broms Broms. Ikväll tänkte jag betala till Sverige, och då när jag hade knackat in all information, jodå ville man att jag skulle kontrollera något nummer. Det gjorde jag med vårdaren, för det är ju så att två par ögon ser bättre än ett, och jag hade alla siffror med. Näää, jag begriper mig inte på utlandsbetalningen. Kan någon av er säga var jag gör fel i? Jag tar gärna

12 juni 2013

Spändheten


Mina morgon bestyr framskjöts lite på grund av ett annat besök, nå frukosten och lunchen blev lite väl nära varandra då fysioterapin var redan 11.45 men allt går när det behövs och sådant är livet ibland.

I alla fall gick allt bra. Jag har varit spänd i den högra stjärtmuskeln ända från helgen, och talade om det för min terapeut. Vi töjde och massagerade det som både spänt och ömt. Spändheten märktes nog i mitt högra ben. Jag har inte den blekaste aning om varifrån ömheten och spändheten har kommit, den bara kom utan att varna.

Vädret är växlande med sol och moln om vartannnat, ungefär 15 grader.

14 juni 2013

Det blidde ingen storm

På veckan hade man spått att det skulle bli storm och regn tills idag. Ja det blidde ingen storm, regnet kom igår kväll och i natt. tänk vad fel väderleksprognosen kan ha.

17 juni 2013

Nu blev det stop

Ja då jag skrev förra inlägget var det lite si och så om vi skulle få se solen idag. Men det tog inte länge innan solen började skina.

Nu har jag varit medveten om att blomvattning och fiskmatning inte hör till hemvårdarna medan jag är borta, men min personal har gjort det lite i smyg. Idag ringde hemserviceledaren åt min mor och pratade om saken. Mamma i sin tur ringde åt hemservicechefen, och sa eftersom jag blev ”tvingad” att flytta. Efter lite tal gick hemservicechefen med på att hemvårdarna får komna en gång i veckan och sköta om mina orkidéer. Sedan blir det att vårdarna sätter en Holidaytablett som räcker en vecka åt fiskarna. Vi tar med oss en del av mina blommor, resten får komma under bar himmel, de klarar sig eller dör. Situationen är nu denna, och vi kan ej göra så mycket åt saken när jag hör till hemvården. Igår gjorde jag uppehåll med Österbottens Tidning och nu ska jag svänga posten till villan.

Det var en mycket tyst tjej vid middagsbordet idag, inte den pratglada som har olika funderingar. Nu blev det stop på denna punkt, här ser vi hur hemvårdslagen fungerar, dels förstår jag det men sen förstår jag inte. Hur blir det i långa loppet så  vet ingen.

19 juni 2012

Ändrade planer


Ibland kan det bli lite ändrade planer, som det blev för oss idag. Från början var det meningen att vi skulle fara på torsdag ner till villan som vi har i södra finland mitt emellan  Åbo och Helsingfors, stället heter Karislojo. Det blev  att vi bestämde oss för att köra ner  redan i morgon kväll, då är trafiken lugnare och vi har ju släpkärran med min elrullstol. Visserligen kommer vi att starta ganska sent men det är ljusa kvällar.

Jag fick min  dator i kväll, min bror var här och kopplade maskinen till det lokala nätverket. Nu fungerar allt som det ska, så kan såret på armen börja bli bättre. 🙂 Längs kvällen har jag packat och satt fram saker som jag ska ta med mig, ja vi är sex veckor borta så det gäller att komma ihåg allt. Det är ungefär 440 km. till villan. Min vårdare  skrev en lapp åt dom hur mina blommor ska skötas.  Sedan gjorde jag ett uppehåll med tidningen medan jag är på semester. 🙂

Kram 🙂
Lämna en kommentar
Arja Koivisto vid juni 21, 2012 kl. 00:01
Och vi som skulle hinna träffas imorgon…Du får ha en bra midsommar och en underbar sommar! Kram 🙂

Svara
Susie vid juni 21, 2012 kl. 11:28
Ja jag vet, men det gick inte som vi tänkte. :’)

22 juni 2013

Ett gammaldags köksfönster

Det blev ju ett gammaldags köksfönster med mina pelargoner.

23 juni 2013

Halvkrasslig


Vi sov nästan till halv tolv, gjorde gott efter allt vakande. Jag är lite halvkrasslig, vet inte om det är hösnuva eller vanlig sommarförkylning och lite rethosta har jag också. På wc fick jag världens kramp i mitt högra ben, det gick ej att stå på och far fick bära ut mig.

Det har varit växlande molnighet, när solen sken så var det riktigt varmt. Vi har varit ute och pysslat i trädgården. Ikväll såg mor och jag på Sound of Music, som är alltid lika fin och härlig film, vet inte hur många gånger jag har sett den.

26 juni 2012

Känner mig lugn

Jag kan säga att jag känner mig lugn inför Kankaanpääs vistelse. Förra året var jag både lite rädd och ängslig eftersom det var första gången, tur att jag hade min goda vänninna med mig. I år har jag två väninnor som är där samtidigt, och nu vet jag vad det hela går ut på. Bäst att hålla sig lugn och ta emot allt som rehabiliteringen har att bjuda på.

Idag funderade jag på att, vart har en vecka här på villan gått. Det känns som om det var igår vi flyttade hit ut till villan. Men det är ju bara i början av min semester. Först ska jag njuta av en skön kvällsbastu innan jag tänker på morgondagens resa. 🙂🙂 KRAM 🙂

1 juli 2013

Hej! 🙂


Hej, här är jag med famnen full av egna jordgubbar.

2 juli 2013

Är trött på hostan

Jag är trött på hostan, varje gång när jag tror att det är bättre så får jag ett hostanfall på kvällarna. Idag ska jag gå till en läkare.

2 juli 2013

En annorlunda sommar
Jag var ju hos läkaren i Karislojo, fick nya mediciner och så var vi till laboratoriet i Lojo för att ta blodprov. Vi ringde och annullerade tiden i Kankaanpää, jag fick en ny tid i augusti. Det blev ju en annorlunda sommar än vad jag hade tänkt mig, men det kan inte hjälpas. Nog blir det en bra sommar ändå.

3 juli 2013

Faktiskt bättre

Idag mår jag faktiskt bättre. Livet smakar gott igen.

4 juli 2013

Blev en liten stor Pippi


Jag blev en liten stor Pippi. Det roliga är att vi har en bild av mig med samma frisyr då jag var kanske tre eller fyra år.

6 juli 2013

Sommarteater

Vad är härligare än att få gå efter frukosten i pyjamas i trådgården och sniffa på olika sommardofter, i det härliga solskenet. Ordet bråttom fanns inte just då i mitt ordförråd. Efter en stund blev det mulet och det kom ett litet regn med smått åskljud. Någon åska blev det inte.

Vi for på sommarteater till Svartå. Först började vi med att äta en lunch, det var riktigt gott griskött. Sen var vi på teater som hette Fyrspel, (Nelinpeli på finska) det var en lätt fars. Teaterpjäsen var rolig och fartfylld, hör till en av dom bästa sommarpjäserna som jag har sett.

8 juli 2013

Temperatursskillnader

I morse nja om man kan kalla det då klockan började närma sig 10.00 på förmiddagen, det var alldeles vindstilla, soligt och 22 grader. Med kaffet blev det nybakta croissanter och jordgubbsylt. Mums, mums! Inte så illa att börja en måndagmorgon.

Det verkade bli en lika vacker och varm dag som igår, jag tog shorts på mig. Mamma och jag for och handla till Karislojo, som är ungefär 12, 13 kilometer från oss. När vi var klara med allt och började köra till villan visade bilens temperaturmätaren 25,5 grader, visserligen hade det blivit mulet och blåsigt, men då vi kom till villan var det bara 20 grader. Alltså vilka temperatursskillnader på en kort sträcka.

Jag fick lite kallt och böt om till långbyxor. Efter en stund kom solen fram och vädret klarnade upp och blev varmare. Typiskt när man har bytt om sina kläder, ja då ändrar vädret men i alla fall behöll jag mina långbyxor. Jag tog ingen risk.

10 juli 2013

Kom på ett nytt slogan


Medan jag har suttit och funderat på lite allt möjligt, det har inte varit så allvarliga saker men i alla fall. Plötsligt kom jag på ett nytt slogan för bloggen, en annorlunda vardag istället för min. För att min vardag är ju annorlunda än de som inte har funktionshinder.

14 juli 2012

Operan Aida

Det blev lite tid över innan vi ska gå på bröllop, det är våra vänners dotter som gifter sig. Så jag hinner skriva några rader. Vi var just och dekorerade bilen åt brudparet. 🙂
Igår var vi på opera, såg operan Aida. Det var nog en fantastiskt opera. Musiken och sångerna lät så vackert. Jag tyckte mycket om Aida.
Småningom blir det dags att byta kläder. 🙂

Hej svejs och kram 🙂

16 juli 2013

Blåsig tisdag

Väderleken har ändrat lite, växlande molnighet och blåsigt, exakt temperatur vet jag inte. Men det känns svalare. det går nog bra ändå.

21 juli 2012

Kräftsäsongen började

Min familj tycker om kräftor, och kröftsäsongen började idag. 🙂 Vi kokar kräftorna idag men äter dom i morgon, så att kräftona hinner suga spadet i sig. 🙂

20120721-150031.jpg
20120721-150007.jpg
20120721-143946.jpg