SDP-politiker från Nykarleby ställer upp i riksdagsvalet – vill satsa på infrastruktur i Österbotten

Det är fint att Anna Caldén ställer upp.

”Foto: Simone Åbacka/arkivAnna Caldén ställer upp för SDP i riksdagsvalet.
Anna Caldén från Nykarleby ställer sig till förfogande i vårens riksdagsval.
   
ÖT-VBL


Anna Caldén som är första viceordförande för Finlands Svenska Socialdemokrater (FSD) har blivit nominerad av Nykarleby Socialdemokratiska förening. Det är FSD:s kongress i Åbo som utser FSD:s riksdagskandidater i helgen.

Caldén har varit aktiv i Socialdemokraterna under lång tid och har lång erfarenhet som kommunalpolitiker. 

”Jag har bred politisk erfarenhet och är en aktiv kommunalpolitiker sedan länge. Jag är även medlem i Människorättscentrets nationella delegation, SDP:s partifullmäktige, Folktingets styrelse, aktiv i det Nordiska funktionshindersamarbetet och känner mig nu redo för riksdagen”, säger Caldén i ett pressmeddelande.  

Frågor som Caldén nämner att hon vill arbeta för är bland annat vårdanställdas situation, minskade klyftor i samhället och den österbottniska dragningskraften. ”Vi behöver ha bättre infrastruktur, både vägar och en väl fungerande tågtrafik till och från Österbotten. Det ska gå att ta sig med flyg smidigt från både Vasa och Jakobstad-Kronoby. Detta för att Österbotten fortsatt ska vara Finlands mest attraktivaste landskap att bo i. Vi måste även få inflyttning; regionens företag skriker efter arbetskraft”, säger Caldén.”

// ÖT – VBL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.