NOMINERA BARN SOM KÄMPAR & SAKNAR DIAGNOS

NOMINERA BARN SOM KÄMPAR & SAKNAR DIAGNOS (se sist i inlägget👇)

”Vi blev ombedda att kort berätta om hur det kan se ut att leva med ett barn som har stora utmaningar men saknar diagnos. Avsaknaden av diagnos kan faktiskt vara otroligt jobbigt. Förutom en tuff vardag känner man ovisshet, oro och maktlöshet. Ända sedan Ludvig var liten har vårt liv varit fyllt med terapibesök, läkarbesök, laboratorieprov, undersökningar och utredningar. Avvikelser har hittats i tillväxtkurvorna, psykologutredningar, hjärnundersökningarna, och för att inte prata om de stora utmaningar som Ludvig har i skolan och i hemmet.

Så länge ett barn är odiagnostiserad är det svårt som förälder att veta hur man skall hantera allt kring barnet. Hur kan man hjälpa barnet bäst? Hur skall vi tackla svåra situationer? Varför uppstår de svåra situationerna? Hur ser framtiden ut för barnet?

Utan diagnos är det lätt hänt att man förväntar sig att barnet skall utvecklas i samma takt som sina jämnåriga. Besvikelser blir ett faktum.

Utan diagnos hoppas man som förälder att det bara är något tillfälligt men när problemen kvarstår månad efter månad, år efter år kryper sig maktlösheten på.

Utan diagnos hoppas man och tror efter en bra vecka att det är nu det svänger, nu börjar barnet må bra. Sedan kommer bakslag och man är tillbaka på ruta ett.

Trots avsaknad av diagnos finns mycket hjälp och stöd att fås, Vi är evigt tacksamma för alla människor vi fått lära känna under åren med Ludvig, alla som jobbar med honom och alla som tillsammans med oss kämpar för att Ludvig skall få den bästa tänkbara hjälp och stöd.

I detta nu väntar vi på samtal från genetiker, neurolog och barnläkare. Om ett par veckor görs nya magnetundersökningar av hjärnan. Det vi önskar är att vi en vacker dag skall få ett svar på allt”

Mamma och pappa till Ludvig 7 år

NOMINERA barn (namn, föräldrar, hemadress) som kämpar men saknar diagnos till susanna@projectliv.fi för ett överraskningspaket senast 23.10. Kom ihåg att först få godkännande av den nominerade familjen*

// Project Liv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.