Pietarsaari Open Air ställs in – i sista sekunden: ”Att ställa in var enda alternativet”

När jag läser detta undrar jag hur det kan vara möjligt.

De tekniska problemen som ledde till förseningen och att de två första banden inte spelar kom som en överraskning för många. Nu har konserten ställts in.

oto: Kevin Åkerlund

De tekniska problemen som ledde till förseningen och att de två första banden inte spelar kom som en överraskning för många. Nu har konserten ställts in.

UPPDATERAD KLOCKAN 19.36. På grund av säkerhetsbrister på scenen som man inte lyckats korrigera under dagen ställs evenemanget in. Enligt arrangören kommer alla som köpt biljett att få återbetalning.

JOHANNA ÖSTERHOLM/ SANDRA HOLMGÅRD

Pietarsaari Open Air ställs in i sista minuten. Ivriga besökare har redan anlänt till konsertplatsen när arrangörerna meddelar att konserten ställs in.

Meddelandet om den inställda konserten gick ut på evenemangets Facebook-sida på fredagskvällen klockan 18.25. Där skriver arrangören att alla som köpt biljetter kommer återbetalas till fullo. Personer som köpt biljetter uppmanas kontakta försäljningsstället där man köpt biljetterna. Återbetalningen av köpta biljetter kommer att ske från och med onsdagen den 3 augusti. 


Brister i scenkonstruktionen

Orsaken till den inställda konserten uppges vara att scenkonstruktionen har säkerhetsbrister som inte hunnit åtgärdas under dagen. Evenemanget har redan försenats.

Riki Huhtala, arrangören RH Entertainments vd är fåordig då ÖT/VBL når honom på fredagskvällen.

– Scenen blev en säkerhetsrisk och vi var tvungna att ta ett beslut. I slutändan räckte inte tiden till, säger han. 

– Jag är ledsen över beslutet att ställa in evenemanget för våra kunders, arbetstagares och artisters del. Det här kom som en stor överraskning eftersom vi samarbetat med underleverantören i flera år och det alltid fungerat bra, skriver han på evenemangets Facebooksida. 

Både arrangörerna och myndigheterna konstaterade att scenkonstruktionen hade säkerhetsbrister.

– Det är en väldigt ovanlig och beklaglig situation. Artisternas och publikens säkerhet är mycket viktig för oss, så att ställa in var det enda alternativet, skriver Huhtala.

Huhtala erkänner att den inställda konserten kommer att innebära en stor ekonomisk förlust för arrangörerna. Han försäkrar att publikens biljettpengar med tillhörande serviceavgifter betalas tillbaka.

3000 sålda biljetter på fredagen

På Instagram uttrycker Deep Purple sin besvikelse över att inte få spela i Jakobstad.”// Öt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.