Beställde ett EU:s Funktionshinderkort!

För några veckor sedan fyllde jag i en blankett för att ansöka ett EU:s Funktionshinderkort. Nu idag fick jag ett mail, där man kunde beställa kortet och jag beställde ett. Här nedanför kan ni läsa om kortet.

Välkommen att bekanta dig med EU:s Funktionshinderkort!

På de här sidorna får du information om EU:s Funktionshinderkort och om besöksmål där man kan använda Funktionshinderkortet i Finland.

EU:s Funktionshinderkort är ett frivilligt hjälpmedel för kommunikation och delaktighet. Kortets syfte är att underlätta ett aktivt deltagande i samhället för människor med specifika behov av hjälp och stöd. EU:s Funktionshinderkort gäller i tio (10) år. Efter det kan du förnya kortet. 

Funktionshinderkortet har utvecklats som ett samarbete

Funktionshinderkortet har i Finland utvecklats med stöd av EU:s grundrättighets-, jämställdhets- och medborgarprogram under åren 2016-2017.

I utvecklingsarbetet har ett flertal handikapporganisationer, tjänsteleverantörer, Social- och hälsovårdsministeriet, Fpa och Institutet för hälsa och välfärd deltagit.

För koordineringen av genomförandet av Funktionshinderkortet svarar Servicestiftelsen för personer med utvecklingsstörning (Kvps). Sedan början av år 2018 får utvecklingsarbetet stöd av Social- och hälsovårdsorganisationernas understödscentral STEA.

Funktionshinderkortet används i många länder

Förutom i Finland, har Funktionshinderkortet har utvecklats och fungerar också i många andra länder inom EU. På EU-kommissionens webbsidor hittar du mera information om det här.” // EU:s Funktionshinderkort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.