Fler evenemang flyttar från Helsingfors arena: ett nytt hem söks för Céline Dions och Manowars konserter

Kultbandet Manowar skulle uppträda i Helsingfors i april och de kanadensisk-franska Céline Dions efterlängtade konserter har redan skjutits upp i två år.

Céline Dion uppträdde senast i Finland 2008. Foto från Londons Hyde Park från juli 2019. Foto: Michael Tubi / AOP

ANTON VANHA-MAJAMAA

Céline Dions två konserter i Helsingfors i augusti och Manowars konsert i Helsingfors i april flyttas till senare datum och nya lokaler.

Céline Dion, en kanadensisk-franska, började sin karriär när hon vann Eurovision Song Contest i Schweiz 1988. Dion är en av de mest sålda kvinnliga artisterna genom tiderna. Mer än 200 miljoner exemplar av hans skivor har sålts över hela världen. Dion har vunnit fem Grammisar och två Oscars.

Hon har tillbringat större delen av 2000-talet i Las Vegas: under hennes 16-åriga vistelse på Caesars Palace Colosseum lyckades sångerskan utföra mer än 1 100 konserter och slog Colosseums rekord med mer än 4,5 miljoner åskådare. Dion uppträdde senast i Finland 2008.

Världsturnén med Dions 12:e studioalbum Courage (2019) var ursprungligen planerad att starta 2020 och anlända till Helsingfors i augusti 2020, men turnén har skjutits upp på grund av både coronaviruset och Dions hälsoproblem.

De senaste datumen för Helsingforskonserterna var 22 och 23 augusti 2022. Konserterna skulle äga rum i Helsingfors Arena (tidigare Hartwall Arena). Arrangören av konserterna, All Things Live, meddelade dock idag att man har beslutat att flytta dem någon annanstans. Nya dagar och lokaler meddelas så snart som möjligt.

Manowar uppträder i Zaragoza, Spanien.
Kultbandet Manowar skulle uppträda i Helsingfors i april. Display: Javier Cebollada / EPA

Samtidigt kommer Manowars aprilkonsert, som firar sitt 40-årsjubileum, att äga rum på samma spelningsställe. Det senaste långa albumet för bandet, som har haft flera konserter i Finland och åtnjuter kultpopularitet, är The Lord of Steel 2012 .

Flera evenemang som planeras för Helsingfors arena har ställts in de senaste veckorna. Anledningen är Rysslands invasion av Ukraina. De ryska affärsmän som äger hallen tillhör Putins inre krets och står på internationella sanktionslistor. Därför sade Hartwall, som länge synts i hallens namn, förra veckan upp sitt samarbetsavtal med Helsinki Halli Oy som förvaltar byggnaden.

Yle rapporterar idag att det blir omöjligt att använda Helsingfors arena. Helsingfors borgmästare Juhana Vartiainen hoppas att arenan med tiden övergår till finländsk ägo.

Berättelsen ändrades den 10 mars klockan 15:37: Rättade att Céline Dion vann Eurovision Song Contest i Schweiz, inte Frankrike.

Läs mer:

Att få använda Helsingfors arena verkar för närvarande omöjligt” // Yle

Tänk vad världssituationen kan ställa till med, först var det Coronaviruset och nu kriget i Ukraina. Det hade man inte kunnat förväntat sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.