Snellmans hjälpaktion igång: Tre familjer från Ukraina på väg till Österbotten

Foto: Pressbild

Roland Snellman lägger just nu en hel del tid på att koordinera hjälpen till de anställdas anhöriga i Ukraina.Snellmans har två samarbetspartners som just nu jobbar intensivt med att samla ihop Snellmansanställdas anhöriga som vill, och kan, lämna Ukraina.

ANNE-MAY WISÉN

De två bemanningsföretagen som Snellmans samarbetar med föredrar att inte figurera i medierna med sina namn eftersom de vill fokusera på hjälparbetet. 

Roland Snellman har precis fått ett samtal från den ena samarbetspartnern som meddelar att tre familjer nu sitter i en buss och startar färden mot Österbotten.

– Det handlar om cirka 10 personer, anhöriga till våra anställda.

Roland Snellman säger att det här företaget har dragit i gång en stor hjälpaktion för att hjälpa så många familjer som möjligt till en trygg plats.
– De samarbetar bland annat med Röda Korset som kommer att vara involverade när familjerna småningom anländer hit.

Snellmans andra samarbetspart har nu hyrt ett hus i Polen en bit från den ukrainska gränsen. Anhöriga till Snellmansanställda samlas där och avsikten är att bussarna mot Österbotten startar den 10 mars.

Roland Snellman tillägger att största problemet verkar vara att få ut folk ur Ukraina där det är kaotiskt på vägarna.

– Om inte alla som vi hoppas få hit lyckats  ta sig till Polen före den 10 mars så finns fler möjligheter. Någon från bemanningsföretaget stannar kvar i huset i Polen och tar emot dem som kommer dit. Tanken är att de kan köras till Österbotten vid ett senare tillfälle eller eventuellt flygas hit ifall de inte är så många.

Arbetet med att koordinera inkvarteringen av dem som kommer hit har också startat.

Vi uppdaterar våra sociala medier så fort vi vet något och vi försöker också få ut information via ÖT och andra medier.

ROLAND SNELLMAN

– Många hör av sig och vill hjälpa till. Vi uppdaterar våra sociala medier så fort vi vet något och vi försöker också få ut information via ÖT och andra medier. När bussarna är fyllda och på väg hitåt vet vi mer, säger Roland Snellman.”

Jakobstad // ÖT

Det är fint gjort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.