Bluffmedddelanden kan verka trovärdiga

För någon människa som inte är van vid att använda Internet, och plötsligt får ett text- eller e -mail vilket verkar trovärdigt men samtidigt ej. Då kan det uppstå en oro. Ja blufffmeddelanden kan vara av många olika slag. Ibland kan det vara en bra berättelse och man vill ha pengar. Eller att någon vill ha en träff med en. Sedan kan det vara en liknande webbsida som någon myndighet har t.ex. banken, men då är det att komma ihåg att de skicka aldrig e – mail. Meddelanden med ens namn kan kommaa, även om man inte själv har skickat.

Ibland gäller det att försöka förklara enkelt åt en människa, som är ovan med att få bluffmeddelanden.

Jag har själv varit ny och blåögd när det gäller bluff- eller bedrägeri meddelanden, som tur har det hänt ingenting. Med tiden har jag lärt mig att känna igen. Vid jämna mellanrum får jag till min e -mail, då hamnar sådana meddelanden direkt i roskorgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.