Riddartecken till coronakämpar i Jakobstad och Karleby – ”Oj, vilken överraskning”

Foto: Collage

Smittskyddsläkare Johanna Gripenberg på Social och hälsovårdsverket i Jakobstad och infektionsöverläkare Marko Rahkonen på Soite i Karleby prisas båda av presidenten på självständighetsdagen.Infektionsöverläkare Marko Rahkonen i Karleby och smittskyddsläkare Johanna Gripenberg i Jakobstad har båda förlänats Riddartecknet av I klass av Finlands Lejons orden .SOFIA GRANKULL
 

På listan med förtjänsttecken hittas många smittskyddsläkare och infektionsläkare i år. De får alla Riddartecknet av I klass av Finlands Lejons orden.

Smittskyddsläkare Johanna Gripenberg i Jakobstad har inte en aning om att hon fått ett utmärkelsetecken när vi ringer upp och gratulerar.

– Men hjälp! Jag hade ingen aning. Oj, vilken överraskning, vad roligt! Jag är väldigt tacksam och vill dela den här utmärkelsen med mina medarbetare och också med vår befolkning här som har hjälpt till i den här situationen, säger Gripenberg.

Också för Marko Rahkonen kom utmärkelsen som en total överraskning. 
– Det var här strax före tio på morgonen som en bekant skickade gratulationer via Whatsapp. Då var jag själv tvungen att gå in på nätet och kolla så det verkligen stämde, säger Rahkonen.

– Visst känns det fint att få ett erkännande som det här. Det var en verkligt positiv överraskning.

Marko Rahkonen och Johanna Gripenberg har båda sedan coronapandemins utbrott våren 2020 satsat det mesta av sin arbetstid på att bekämpa viruset. De har också båda hamnat i rampljuset och varit de som under den snart två år långa pandemin ofta fått svara på medias frågor kring smittläget i Jakobstads- och Karlebyregionen.

Bland dem som får Riddartecknet av I klass av Finlands Lejons orden finns också överläkare Britt-Mari Bjon på Malmska.

Sammanlagt 180 personer i Finland förlänas den här utmärkelsen.Utmärkelsetecken 2021F” // ÖT

Mycket fint !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.