Snellman blir partner i Project Liv Arena – bygget kan komma igång i november

Projektet betyder mycket för Jakobstad och andra kommuner här i nejden

Foto: Snellman Ab

Tommy och Roland Snellman tillsammans med Nina Brännkärr-Friberg.Det återstår ännu en del förarbete. Men om allt går som det ska inleds byggandet av Project Liv Arena i november. Men under 2022 kommer fotbollen fortsättningsvis att spelas på Centralplan.BJÖRN

Livsmedelskoncernen Snellman inleder samarbete med Project Liv Arena och blir den första ”It’s Cool to Care”- partner vid Jakobstads nya fotbollsstadion.

När namnet på Jakobstads nya stadion presenterades förklarade bolagets vd Kenneth Mörk att man sökte 4-6 samarbetspartners som skulle komma in som så kallade ””It’s Cool to Care-partners”. Sponsorer som väljs på etisk grund och utan öppen ansökan. Sponsorskapet är lite mer okonventionellt och det är inte tänkt som “samvetstvätt” utan handlar om genuint intresse att göra skillnad. 

Först in är alltså Snellman. 

– Det känns viktigt för oss som företag att vara engagerade i att skapa välfärd och välmående i vårt närsamhälle. När Project Liv kom med in i bilden var det lätt för oss att konstatera att ”Yes! Här vill vi vara med”, säger Roland Snellman som är vd för Snellmans köttförädling. 
Avtalet innebär också att Snellmans och stadionbolaget kommer att samarbeta kring maten.

– Vi kan utarbeta modeller för matservering, testa och få feedback på nya produkter och erbjuda folk i Jakobstadsregionen högklassig, inhemsk mat vid fotbollsmatcher och olika evenemang. Det här är väldigt värdefullt för oss som företag, säger Tommy Snellman som är vd för Ready Meals på Snellman.

Nina Brännkärr-Friberg som är grundare för Project Liv hoppas att Snellman som partner ska bidra till synlighet. 

– Vår ambition att nå ut ännu mera nationellt realiseras via arenaprojektet och Snellmans engagemang skapar trygghet. Vi har via våra gemensamma värderingar och vår långa väg tillsammans, sett hur givandets och hjälpandets glädje verkligen sprider sig som ringar på vattnet.

Björn Anderssén som är styrelseordförande för Jeppis Stadion Ab är också nöjd med det nya avtalet.

– Det här är en jättebra nyhet. Nu kommer vi också kunna höja nivå på serveringen i vip-området och i cafét.

Exakt vilka inkomster det nya avtalet innebär för stadionbolaget vill Anderssén inte gå in på, men han beskriver det som en win-win-situation.

– Jag är övertygad om att båda parter kommer att tjäna på det här. För Snellman blir det ett bra tillfälle att visa upp sina produkter.

Samtidigt pågår aktieemissionen för fullt, och den går ungefär enligt planen. 

– Vi är ungefär halvvägs. Emissionen pågår till slutet av november och vi räknar med att hösten blir intensiv, säger Anderssén.

Förhoppningen är att Jakobstads nya stadion ska börja byggas i november.


När det gäller själva byggandet
 av stadion har det dragit ut lite på tiden. Men dagen när allt äntligen ska dra igång närmar sig. 

– Nu i dagarna kommer vi att lämna in byggnadstillståndet och den 6 september har vi deadline för offertförslagen. Efter det vet vi mer om kostnaderna och kan fatta beslut utgående från det. Går allt som det ska börjar vi bygga i november. 

Man kan alltså inte räkna med att det spelas någon fotboll på Project Liv Arena 2022?

– Nej, nästa år är det Centralplan som gäller, men det är sista säsongen.   

Nyligen fick Stadionbilaget också igenom en ansökan om att arrendera ytterligare 2000 kvadratmeter i anslutning till platsen där stadion ska byggas, alltså bakom Centralplan och och Tellus. Från tidigare hade Stadionbolaget arrenderat cirka 16 000 kvadratmeter. 

– Det rör sig bara om en praktisk detalj. Vi behövde lite mer utrymme på norrsidan för att få in staketet på vårt område, säger bolagets vd Kenneth Mörk.”
Project Liv Arena  // ÖT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.