Funktionsrätt i praktiken: Om serviceplanering

12 maj 2021 kl. 18.00–19.30

Att ha ett barn med intellektuell eller liknande funktionsnedsättning innebär att man tvingas navigera i en snårig servicedjungel och det är inte alltid lätt att hitta rätt. Vi fortsätter i vår föreläsningsserie Funktionsrätt i praktiken att lyfta upp teman som ofta väcker frågor kring rättigheter och stöd från samhället.

Under del två i föreläsningsserien ser vi närmare på begreppen serviceplanering, serviceplan och serviceprocess ur ett delaktighetsperspektiv. Ni får hjälp att identifiera er familjs behov av stöd. Vi bekantar oss med arbetsboken Pussel för ett gott liv som kan användas för att samla hela familjen tankar kring vad som fungerar bra i er vardag, vad ni önskar en förändring på och hur ni når en fungerande vardag för just er familj.

Vi delar med oss av goda lösningar kring vardagspusslet och det finns också tid för frågor och diskussion. Vi som håller föreläsningen är Camilla Forsell, sakkunnig inom familjearbete och Vanessa Westerlund, sakkunnig inom påverkansarbete.

Nu har jag en plan framåt.

             – förälder som deltog i en föreläsning kring arbetsboken Pussel

Onlineföreläsningen ordnas onsdag 12 maj kl.18-19.30 via mötesverktyget Zoom. Zoom-länken skickas till dem som anmält sig senast 10.5. Deltagande är avgiftsfritt.

Anmäl dig senast 10.5 här

Mera info och frågor: Camilla Forsell, 040 673 965 eller camilla.forsell@fduv.fi

Infoblad att skriva ut (pdf)
 

Föreläsningsserien Funktionsrätt i praktiken

Under våren och hösten 2021 ordnar FDUV föreläsningsserien Funktionsrätt i praktiken: om rättigheter och stöd från samhället till personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga. Det här är del två i den föreläsningsserien. Du kan delta i alla delar eller bara den eller de delar som intresserar dig. Du anmäler dig till varje enskild föreläsning separat på www.fduv.fi/kalender

Färdigt fastslagna föreläsningar

  • Del 1: Om stöd till hemmet onsdag 28.4 kl. 18-19.30
  • Del 2: Om familjens serviceplanering onsdag 12.5 kl. 18-19.30

Kommande teman (vi förbehåller oss rätten till ändringar)

  • Dagvård och skola
  • Att flytta hemifrån
  • Arbete och sysselsättning 
  • Vårdreformen

Har du önskemål om teman som vi borde lyfta upp?

Ta kontakt med Camilla Forsell om du har önskemål eller tips på teman och frågor som vi borde ta upp. Du når Camilla per telefon eller e-post: 040 673 96 95 eller camilla.forsell@fduv.fi.
 

Individuell rådgivning

FDUV erbjuder också individuell rådgivning kring rättigheter, service och stöd. Har du frågor eller funderingar kring din familjs situation?

Ta kontakt med våra sakkunniga för rådgivning


Kontaktcamilla.forsell@fduv.fi


PlatsDigitalt


Tid
12.05 kl. 18.00–19.30

// FDUV

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.