Karleby- och Kronobybor uppmanas undvika resor till Vasa sjukvårdsdistrikt

//ÖT

Österbottens Tidning

De som bor inom Soites område rekommenderas nu undvika alla onödiga resor till orter som finns inom Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Karleby- och Kronobybor uppmanas undvika resor till orter i Vasa sjukvårdsdistrikt

Österbottens Tidning
De som bor inom Soites område rekommenderas nu undvika alla onödiga resor till orter som finns inom Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

LOKALTVÅRD, OMSORG & SJUKDOMAR ÄNDRAD KL 15:55

Karleby- och Kronobybor uppmanas undvika resor till orter i Vasa sjukvårdsdistrikt

De som bor inom Soites område rekommenderas nu undvika alla onödiga resor till orter som finns inom Vasa sjukvårdsdistrikt.Myndigheterna i Mellersta Österbotten uppmanar invånarna på Soites område att undvika resor till orter inom Vasa sjukvårdsdistrikt.SOFIA GRANKULLLogga in för att följa skribenten

Den regionala coronamyndighetsgruppen i Mellersta Österbotten rekommenderar alla invånare i landskapet och inom Soites område att undvika onödiga resor till Vasa sjukvårdsdistrikts område. Det betyder i klartext att Kronoby- och Karlebybor uppmanas undvika resor till grannkommunerna i Österbotten; Larsmo, Jakobstad, Pedersöre, Nykarleby och orterna ännu längre söderut i Vasa sjukvårdsdistrikt.

Den regionala gruppen som förutom representanter från Soite har medlemmar från Regionförvaltningsverket, Institutet för hälsa och välfärd samt NTM-centralen har haft möte på onsdagen och konstaterat att Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt inte ännu befinner sig i upptrappningsfasen av coronasmittspridning. Trots ökat antal fall befinner sig Soites område ännu på utgångsnivå.

Det enda kriteriet som fylls vad gäller upptrappningsfasen är incidensen, alltså förekomsten av smittade. Antalet är i nuläget 38/100 000 invånare. Antalet positiva test är ändå under 1 procent och smittkedjorna har kunnat utredas i 80 procent av fallen.”

Ja man får uppleva allt möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.