Coronasmittad besökte Korv-Görans i Jakobstad

// ÖT

Foto: Glenn Hägg

En coronasmittad person besökte Korv-Görans i onsdags.En person bosatt på annan ort, som konstaterats vara smittad med coronavirus, besökte Korv-Görans i Jakobstad onsdagen den 30 september.LOTTA LAPPINEN
 SPARA ARTIKEL

Detta meddelar Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad i ett pressmeddelande på tisdagen. 

Personen som besökte Korv-Görans var symtomfri men bedöms ha varit smittsam. Hen var vid Korv-Görans mellan klockan 13.30 och 14.30 onsdagen den 30 september. 

De personer som har vistats på den gemensamma matplatsen, food courten för restaurangerna Korv-Görans, mr Bank och Subway under samma tid ombes ta kontakt för coronatest, ifall de innan 14.10 får luftvägssymptom som hosta, snuva, feber eller halsont, meddelar Social- och hälsovårdsverket.

Telefonnumren man ska kontakta är: Jakobstad, Larsmo, Pedersöre: Malmska telefonrådgivning tel 06 786 1333. Nykarleby, telefonrådgivning tel 06 786 2701. Test kan tas alla veckodagar.
VD Johan Lindberg på Messina Ab som är moderbolag till Korv-Görans beklagar det skedda. 

– Vi har diskuterat med social- och hälsovårdsmyndigheterna och man har konstaterat att det är liten risk att någon annan ska ha blivit smittad på grund av vår kund. Men vi tar det säkra före det osäkra, säger Lindberg.

På Korv-Görans har man varit mycket noga med alla rutiner, städning, skydd med mera för att så bra som möjligt kunna garantera kundernas och personalens säkerhet under hela coronapandemin. 

– Vi tar det inträffade på största allvar. Vi har gjort allt vi kunnat, nu måste vi bara avvakta, säger Lindberg.

Uppdaterad kl 15.35 med Johan Lindbergs kommentar.Jakobstad

På något sätt känns det att Coronan kom så nära. Man kan inte undvika att viruset finns bland oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.