Bestämde mig för att returnera smartklockan

Ja in i det sista försöker jag hitta lösningar till allt möjligt, ger inte upp på första hand. Samma gällde det när jag försökte få Bluetooth att svara automatiskt på smartklockan. Frågade av mina vänner på Facebook och tog även kontakt med kundservice på TeliaSonera. Tyvärr kunde de inte hjälpa mig, det enda man sade var att mitt abonemang var okej.

Då bestämde jag mig för att returnera smartklockan, på ett sätt kändes köpet dumt, men också bra när klockans funktioner inte uppfyllde det jag hade önskat. På eftermiddagen fick jag hjälp av personalen och lagade paketet för returnering.

Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.