Oklart hur många inrikesflyg Finnair lägger ner – Karleby kan bli utan flygtrafik ett helt år

Österbottens Tidning

Flera av Finnairs inrikesflyg slopas då bolagets nya flygtidtabeller träder i kraft i juli, uppger Yle.

Foto: Ari Sundberg/SPT

Flera av Finnairs inrikesflyg slopas då bolagets nya flygtidtabeller träder i kraft i juli, uppger Yle.Finnair har inte avgjort när man upptar flygningarna till Joensuu, Kajana, Kemi, Karleby och Jyväskylä.SPTSpara artikel

Stina Mattila, stadsdirektör i Karleby.

Finnair upptar inrikesflygningarna gradvis från och med juli, uppger Finnair i ett pressmeddelande på söndagen.

Yle uppgav tidigare på söndagen att Finnair eventuellt planerade att avsluta flygtrafiken till Karleby-Jakobstad, Joensuu, Kajana, Kemi och Jyväskylä för ett helt år.

Enligt Finnair har man ännu inte bestämt hur man ska göra med vintersäsongens flygningar till dessa orter. Beslutet ska tas augusti.

Under sommaren trafikerar bolaget åtminstone inte rutterna.
–  Med tanke på omständigheterna hoppas vi att dessa städer har förståelse för orsakerna till beslutet, säger Mikko Turtiainen, ansvarig försäljningschef vid Finnair, i pressmeddelandet.

Turtiainen säger att flygbolaget förstår betydelsen av flygtrafiken för regionernas näringsliv, men att flygen inte går att fylla, speciellt inte nu under coronakrisen.

I juli ska Finnair igen inleda flygningarna till bland annat Åbo, Mariehamn, Uleåborg och Vasa. I september börjar bolaget flyga till Tammerfors.

Foto: Arkiv/Eva-Stina KjellmanStina Mattila, stadsdirektör i Karleby.

Stina Mattila, stadsdirektör i Karleby, säger till SPT att det vore ett hårt slag för staden om Finnair helt slutade flyga till Karleby-Jakobstads flygplats.

–  Flygningarna är ett måste för vår industri. Vår region har starka exportföretag och vi har jobbat hårt för att hålla i gång flygplatsen också innan coronakrisen, säger Mattila.

Själv tycker jag att det vore ett hårt slag mot regionen. Det låter inte alls bra för oss Österbottningar.😭

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.