Vart skall detta leda till?

Det skar i hjärtat när jag läste att en sjukskötare på HUS narncanceravdelingen hade smittan av Coronaviruset. Lyckligtvis var inga barn utsatta. Ja vart skall detta leda till?


”Coronasmitta på barncanceravdelning – inga barn utsattes för smittan

Sjukskötaren som smittats med coronaviruset hade varit i kontakt med 24 personer i personalen, av vilka två är läkare. Inga patienter har utsatts för smittan.
Foto: SPTSjukskötaren som smittats med coronaviruset hade varit i kontakt med 24 personer i personalen, av vilka två är läkare. Inga patienter har utsatts för smittan.

En sjukskötare på barnavdelningen för cancer och organtransplantationer vid Helsingfors universitetssjukhus HUS har bekräftats smittad med coronaviruset.SPT
 SPARA ARTIKEL

HUS meddelar att sjukskötaren jobbar på barnavdelningen för cancer och organtransplantationer Taika. Diagnosen bekräftades på onsdagen. Personen har inte varit i jobb sedan den 13 mars.

Hen har varit i kontakt med 24 personer i personalen, av vilka två är läkare. Samtliga har försatts i hemkarantän. Inga patienter har utsatts för smittan.

– Vi tar situationen på stort allvar. Målet med hemkarantän för personalen är att bryta smittokedjan. Barnen som vårdas på avdelningen hålls under extra noggrann uppsikt och vi följer med deras tillstånd, säger överläkare Eero Jokinen.

Verksamheten tryggas genom interna omplaceringar och vikarier.Coronaläget nationelltFÖLJSPT

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.