Allt känns ofattbart

Veckan började med en solig och blåsig dag, i vanliga fall kulle det ha varit en helt normal måndag om det inte var en orolig situation här hos oss och i den övriga världen. Oron över Coronavirusets spridning och dess följder.

En vanlig dag på jobbet. Sen en sista vattenterapi på någon tid, innan simhallen skulle stänga sina dörrar i morgon. Det var bara några människor utom jag, min assistent och min fysioterapeut, där var ingen trängsel kan man säga.

På vägen hem berättade assistenten, att nu hade Soite förbjudit fritidsassistans för de som bor på boendeenheter, bland annat är jag själv en av dem. Det låter lite väl drastiskt tycker jag, och själv behöver jag mina assistans immar. Göra saker som jag inte annars hinner med. Här blev det att byta den andra ljusröret i akvariet, själv tyckte jag att det såg mörkare ut så hade lampan gått sönder.

Senare kom det att Finlands regering hade bestämt bland annat att skolorna kommer att stängas från och med onsdag och det blir utegångs förbud för de som är över sjuttio år. Just nu känns allt ofattbart. Jag hade fått ett mail från jobbet (handikappomsorgen) som ville veta, hur jag tänker om Coronaviruset. Mina föräldrar kom till mig för att diskutera, om vad jag skulle svara. Det blev att jag svarade, att jag vill jobba så länge som det är möjligt.

Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.