Kloka tankar av Jonas Helgesson

Jag vill dela kloka tankar Jonas Helgesson:

Jonas Helgesson

7 timmar ·

I över 10 år har jag haft en stående punkt i mina föreläsningar – ”Skit händer”. Har talar jag om att problem är en naturlig del av livet och hur det ”perfekta livet” aldrig kommer utan man får hitta glädjen MITT i skiten istället för vid sidan! Livet störs ALLTID av något vi inte gillar. Men jag kanske inte trodde att denna punkt skulle få sådana dimensioner som vi ser nu.

Coronaviruset svepar över världen och nästan allt i vår omgivning påverkas. Vi hör saker vi inte hört. Beslut fattas som kanske aldrig har fattats förr. Hela länder är i karantän. Snacka om SKIT. Jag vill skicka med tre saker som jag försöker leva efter just nu.

1. Var vis! Strunta inte i information. Man stoppar inte virus med panik utan med intelligens. Ta tid att sätt dig in i vad som gäller. Tillämpa försiktighetsprincipen – gör det säkra före det osäkra. Vänta med att åka skidor i Italien…

2. Visa medmänsklighet. En del människor drabbas hårdare än andra. Ge dem utrymme, ge dem förtur. Se människor – inte bara dina egna behov! Jag önskar detta viruset tar kål på egoism istället för människor. Se inte ner på människor som hostar! Tänk vilka du kan vara ett stöd för. Ring en kompis och snacka lite skit. Fråga grannen om de behöver hjälp med något.

3. Sök hoppet! Någon har sagt: När saker är osäkra – luta dig mot det som är säkert! Här är alla olika. Men för mig ger det en styrka att lägga detta i Guds händer! Ett tips: Skaffa en hobby som inte har med Corona att göra. Själv funderar jag att försöka bygga en altan. Och ja, som cp-skadad räknar jag med att den blir en aning sned… Skrolla inte nyheter som bara ger dig rädsla. Våga skratta. Lek med dina barn. Det ger mig också en otrolig kick att se hur många hjältar det finns inom sjukvården, hur många som engagerar sig och hur politiker och myndigheter (som självklart också gör fel) anstränger sig för att göra rätt beslut i rätt tid. Ingen kan få oss att inte HOPPAS! Vi kommer klara detta! Kanske blir det svårare än vad vi trott och kanske kommer vi leva med efterdyningarna av detta ett långt tag MEN låt inte detta viruset döda vår tro på framtiden.

Önskar er alla en bra dag🙏🙏🙏

/Jonas Helgesson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.