Guldkorn från Nykarlebytiden

Nu råkade jag ta en titt på Facebook minnen, där jag hade skrivit en dikt från Nykarlerbytiden o. gick på skrivar- och dramalinjen vid Kristliga Folkhögskolan. Själv skulle jag säga att dikten ”Är du fri så är jag bunden” är ett av guldkornen. Då prästen Wikström till och med citerade rubriken från den på julfesten.

Är du fri så är jag bunden

Är du fri

så är jag bunden.

Måste kännas skönt

att vara fri

Som du är nu.

Jag längtar efter

att vara fri.

Göra precis vad jag vill.

I stället sitter jag inne.

Försöker igång något vettigt

.Att få vara fri

som en örn

är vad jag vill

.Men berätta för mig

vad ordet frihet

innebär.

ty jag vet inte.

Från år 2000

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.