Julmarknad och Lilla Jul

Det blev en solig vinterdag och några minusgrader, solstrålarna glittrade i den vita snön. Vi for med mina föräldrar på julmarknad till Bjärgas. Det var bra att fara först och äta risgrynsgröten, människorna började sen och komma dit. Mysig stämning med julmusik, sitta o. äta den goda gröten. Lite bekana träffade vi med mor och far.

Mycke folk var det när vi gick till örtagårdens bord, jag stannade o. satt i farstun och vänttade medan mor var och handlade. Åtminstone hann vi köpa av den nya krämen som är gjord av ringblommor, nytt i gruppens sortiment. 🙂

Senare var jag och klippte mig. Jag var faktiskt lång i håret, och mycket kom bort men inte alltför mycket. 😊 Känns skönt att vara nyklipp.

Ibland märks det att jag har traditioner både från svenskt och finskt håll, för lilla jul firas mer svenska, medan man anväder utrycket i samband med julfester. Det lade jag märke till när jag pratade med en del finskspråkiga. På eftermiddagen hade vi ungdomarna på glögg o. jultårta. Det var riktigt trevligt. Min mor hade en julstrumpa med något smått och trevligt åt dem, även jag räknades till barnen. 🙂

Glad Lilla Jul och kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.