När gränsen kom emot

Alltid kommer det perioder som jag blir tvungen att träffa nya människor, någon gång är det brist av personal här på boendet. Det är okej, och de har kanske vanor från några andra arbetsplatser, så kan jag tänka mig. Eller det kan vara helt nytt att jobba med funktionshindrade personer. Till exempel: Man börjar skära automatiskt brödet i bitar, utan att fråga personen hur man vill äta det.

Jag upplever själv att jag har ett långt tålamod, då skulle jag vilja att den som är ny så frågar mig först, innan man börjar göra något. Ikväll när jag såg att brödet höll på att skäras bitar, då kände jag att gränsen kom emot. Det är sällan jag visar min irritation och börjar ropa ”Nej ,neej ,nej!!!” men nu gjorde jag det. Min bordsgranne förklarade för den nye handledaren att jag inte vill ha smörgåsen i bitar. Känslorna som jag kände just då, var mest irritation att man inte kunde fråga mig först. Men jag fick sen bita av smörgåsen liksom jag ville. Ibland blir det för mycket att det rinner över.

Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.