Intressant utfärd

Det var riktigt trevligt hos mina vänner igår, god mat och fin samvaro. I morse var det en ganska tidig väckning, bussen for klockan 8.00 från Bjärgas hembyggdsgård, på vägen till Lappajärvi kom en del resenärer på bussen.

Sedan vid en bensinstation kom en guide, kring kanske 80 årig man på bussen. Ja att det kom historier både om Lappajärvi som uppstod av en meteorit och stockflottandet med dess betydelse för Sjöneiden. Bussen körde runt Lappajärvi. När bussen stannade två gånger lite kortare stunder blev jag kvar i bilen, annars tog jag mig ut och in liksom alla andra.

Lunchen åt vi på Kivitippu, maten var god. Efteråt gick vi med vännerna på Meteorit utställning med massor av bilder och stenar i nedre våningen och man kunde komma med hiss, väldigt intressant var det. Lunchen gjorde oss lite trötta att vi gick ut en sväng med rullstolen på hotellområdet, den friska luften hjälpte nog bra.

Från Kivitippu fortsatte resan till Evijärvi, där vi beesökte Uittomiehen kämppä, en stuga som stockflottarföreningen har byggt på talkokraft.

Föreningen hade nyligen fått en staty som var gjord i Bosund Larsmo

Här var det ett minnesmärke för stockflottarna som kom bland annat från Larsmo och Jakobstad. På hemvägen började det att regna, annars hade det varit mulet och vi hade tur med vädret. Jag kom hem efter fem. Ja det var en intressant utfärd. 🙂

Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.