Började kampen mot spinn på citrusväxterna och akvariestädning

På vägen hem fick vi med min assistent en idé att fara till djuraffären, och se ifall de hade akvarieväxter. Ja jag skulle ha varit i behov att få nya växter, men i affären hade de ganska dåliga. Expediten bad mig att komma om några veckor, då när de har fått in nya växter.

Här hemma märkte vi att citron trädet hade spinn, alltså ohyra och försökte duscha citrus växterna för att få bort de små liven. Själv började jag googla på spinn, hittade något men lade ut en fråga i en av trädgårdsgruppena på facebook. Det kom ett svar, att man skulle duscha och spruta med tallsåpa, samt ta bort de blad som har spinn. En del av de nya bladen togs bort. Medan jag försökte klura ut med ohyran, hade assistenten börja med att städa akvariet som blev rent och fint. Sen märkte vi att samma spinn fanns på Ficus Bonsai. Men nu började kampen mot spinn, och i morgon ska jag om det finns tallsåpa här i huset.

En sommarbukett av penséer. 🙂

Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.