Fastlags tisdag och ärtsoppa

Hade en annorlunda morgon med några handledare som hann vara en stund hos mig, innan de skulle o. göra något annat. Det var nämligen så att i morse gjorde man de individuella planerna för oss här på boendet, därför var det en aning rörigt. Personalen hann ändra min eftermiddags Vippari skjuts lite tidigare, jag skulle fara bort på dagen. Själv ordnade jag med hemvården att jag fick äta idag tidigare

När det var dags att ta ytterkläderna på mig, kom det två relativt nya handledare för mig och hjälpte. Ganska fort märkte jag att den ena ville gå och berätta sakerna i förväg för den andra människan, då var jag snabb att bromsa och bad att jag skulle få berätta själv. För att då kunde jag hålla mig lugn, sådant att folk talar över mitt huvud känns irriterande.

Det har varit en solig dag, i morse var det minus 12 grader men på dagen har det varit kring 7. På jobbet hörde jag att nu vill man ha parkeringsövervakning några kvällar i månaden. Jag sade att då blir det för mig och ta ledigt, orkar inte bråka med mina skjuts.

Men för en gångs skull kom Vippari i tid, och jag fick åka hem direkr. Mamma kom efter mig , så åkte vi till våra vänner i Larsmo och var bjudna på ärtsoppa . Det passade ju bra när det var fastlags tisdag. Roligt att få träffa andra vänner, det var en god ärtsoppa o. fick Ålands pannkaka till efterrätt som smakade smaskens. På vägen hem stannade vi vid Sunds Trädgård, jag väntade i bilen, medan mamma var o. köpte lite pelargon sticklingar.

Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.