Ibland behövs det lite tur

Det var mysigt igår att få gå på stan i Helsingfors, och få se alla julljus som hängde över gatorna och längs trädstammarna. Lite blåsigt, mulet och väder var det både igår och idag, så vi gick bland annat på Stockmanns. Såg på damkläderna men hittade ingenting. Innan vi med mamma gick tillbaka till Hotellet Klaus Kurki tog vi en paus och drack något. I tron att det fanns gott om tid, själv berättade jag kort om vad kvällens teaterpjäs Chess handlade om.

Hotelrummet var stort och man rymdes bra in med rullstol, men lite väl mörkt i rummet var det. Okej, när kläderna var ombytta, tog vi en titt på biljetterna vid sextiden men tänkte att teatern brukar börja sju. Vad stod det på biljetten då? Jo, klockan sex Till all lycka så låg hotellet nära Svenska Teater, vi gick dit och där var det en vänlig människa som släppte in oss o. visade till platserna.. Vi blev försenade bara 10, 15 minuter och hann bra, men var inte de enda som hade misstagit sig på tiden. Ja ibland behövs det lite tur. 🙂 Chess var nog sevärd och musiken var bra.

Idag blev det lite tid att gå på stan, innan det var dags att ta tåget norrut igen. Jag åt köttbullar med mos som kom till min plats i Invalid-vagnen. Här hemma på boendet hjälpte personalen mig i duschen. Skönt att vara hemma, vi hade nog en bra resa.

Kram 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.