Fotboll för elrullstolar

Ja nu vill jag dela en videoklipp om en familj där pojkarna spelar fotboll för elrullstolar, och pappan som fotbollstränare. Det handlar om familjen Lundells gemensamma intresse. Själv visste jag  inte att hela sportgrenen fanns till. 🙂 Mycket intressant. 🙂

                                       Arenan.yle.fi 

Pojkarna är inte elrullstolsfotbollsspelare, de är fotbollsspelare, säger FC Inter Powerchairs tränare och grenens inhemska eldsjäl Erik Lundell. Hans Åbolag har dominerat FM-serien och får nu som första finländska lag delta i Europas toppturnering Champions Cup i Danmark. Medelåldern bland spelarna i Inter är drygt tio år och i Danmark ställs de mot vuxna. Inte är det så stor skillnad, det beror bara på kunskapen, säger 14-åriga Alex Lundell som i vår är med och gör ny historia då Finland står värd för EM.
Länkar och artiklar
Rullstolarna bromsar inte pionjärfamiljen Lundell – nu väntar historisk resa: ”Har gett mycket innehåll i vårt liv”

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.