Välkommen till verkligheten, planterade om pelargonerna

Dagen började med att jag fick lära in en ny personal, hade nog en annan handledare med mig som stöd. Blev ju tillfrågad igår om jag kunde tänka mig göra det nu i morse, svarade ja men då vill jag ha någon med eftersom tiden går ganska fort på vardags morgnarna. Allt gick nog bra.

En solig dag blev det igen och med en temperatur kring 20, 22 värmegrader. Det kändes riktigt bra att fara till jobbet. Innan jag blev sjuk läste jag ett informationsblad, att staden komma att sluta med matbiljetterna efter augusti Sen hann jag aldrig börja fråga upp vad detta kommer att betyda i mitt fall. Nu vid lunchen började hemvårds personalen fråga hur jag hade tänkt mig när man slutar med matbiljetterna. Då tänkte jag för mig själv: ”Välkommen till verkligheten.” Här var jag första dagen på jobbet efter att ha varit sjuk, då borde jag ha ett svar också. Men det hade jag inte.

Nu vill jag inte att man skulle tro, att jag väljer ut de handledare som får hjälpa mig.Saken var den att jag hade hunnit prata angående om middagen med en handledare. Sen fick jag ett sms av en vän som skulle komma och plantera om mina pelargoner, och detta var helt spontant. Och plötsligt hade jag två handledare framför mig, valde den som jag hade pratat tidigare med, ibland går det bara lite smidigare och snabbare med någon som är mer van att hjälpa mig.

Jag var glad och tacksam att min vän hann komma o. hjälpa med att plantera om de Gammaldags pelargonerna i lerkrukorna. Den lilla Jakobstads pelargonen planterades också om. Blommorna började genast se bättre ut, och nu får de näring från den nya jorden. 🙂

Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.