Rätt att få vara annorlunda och ROCKAR SOCKOR

Nu har jag med glimten i ögat börjat skämta om att Folkpensionsanstalten tycker att jag är frisk! Sitter väl i rullstol bara för att det är kul. 🙂

Jag borde inte ha lärt mig att gå, men det gjorde jag. På större platser och längre sträckor är rullstolen ett bra hjälpmedel. De som inte är vana att se mig gå, kan tycka att det ser ostadigt ut men det går nog bra. Talet är en aning  långsam och otydlig, man måste bara ge sig tid och lyssna

Får känna av att vara annorlunda, dels för att jag behöver ganska mycket hjälp o. assistans. Ibland blir jag förvånad hur en del människor vet om funktionsnedsättning, det hörs på talesättet att de inte vet hur man ska tala med mig. Men jag har  vänner och familjen i min närhet som har en stor betydelse för mig.

Man har rätt att få vara annorlunda, det finns inte två likadana människor och det är bra. Jag gjorde en video inför morgondagens Internationella Downs-syndromsdagen, där jag hyllar och ROCKAR SOCKOR för människors olikheter och är lika värda. Jag är unik, du är och alla är vi unika!

Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.