Året 2017 och Gott Nytt År!

Jag tänker knyta ihop året 2017, ganska mycket har hänt under detta år. Finland fyllde 100 år, och det har firats med många festligheter, och visst är det fint nät ett land har varit självständigt i 100 år. Men om jag funderar på vad jag personligen har upplevt i år, tänker inte bli alltför tråkig eller försöker blogga kort.

En sak som jag skulle vilja på att var ett av årets höjdpunkter, var när Fiika Cafe ville bygga en ramp. Sen fick jag delta i projektet, nu ville man höra mina synpunkter eftersom jag hade egna efarenheter av att sitta i en rullstol. Och tillgängligheten skulle underlätta många, barnfamiljer, äldre människor med rullatorer eller även för oss funktionshindrade. Allt började då jag skrev ett meddelande till Fiika, då jag märkte  en del brister eller problem att komma in till caféet och under sommaren kom det en ramp o. automatiskt dörröppnare.

I augusti förändrades bilden av terrorismen, när attentatet hände i  Åbo. Då kom något som hade hänt ute i världen, men nu hände det i vårt lilla Finland. Nu började man fundera på olika frågor om tryggeten, och terrordådet gjorde att allt kändes så nära.

Har jag själv förändrats under året? Nja, nuförtiden har jag lättare att säga det som känns rätt eller fel. Acceptterar inte bli behandlad hur som helst av människor som ska hjälpa mig. Det finns ännu saker som jag vill förbättra på t.ex bilskjutserna här i stan.

Nu villl jag önska er Gott Nytt År!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.