Måste jag be om hjälp? En kväll för anhöriga

Det händer ibland som jag blir förvånad över att för en del av personalen, är dokumenteringen viktigare än att hjälpa mig. Jag värdesätter nog att människor vet vad jag klarar själv av. I morse medan jag satt på dagligaverksamheten och väntade på Vippari, kände att jag fick behov av att gå på wc. Jag sade det till en personal, sen fick jag ett svar: ”Du klarar väl det själv, jag borde gå och dokumentera.” Och då svarade jag: ”Ja men nu vill jag ha hjälp, det är så mycket kläder jag har på mig, dessutom går det fortare.” Till slut fick jag hjälp, men måste jag be om den??

Arbetsdagen var rätt så lugn. Sen blev det att fara på vattenterapi. Det blev att jag duschade snabbt av mig eftersom det fanns bara en handdusch, och en annan tjej väntade på sin tur. I vattnet gick det bra, vi började med fysioterapeuten några minuter tidigare än vi skulle göra. Det blev en längre väntan på Vipbussen, nå, under tiden träffadde jag några bekanta. Ja sen blev det en rejäl halvtimmes åktur innan jag kom hem, då ville jag bara sätta mig och ta en kaffe. Föreståndaren var snäll o. for och hämtade ut mitt paket från posten.

Ikväll var det en kväll för anhöriga, där det diskuterades om undersökningarna som gjordes i våras om boendet och dagligaverksamheten. Mina föräldrar kom dit också. Det kom på båda undersökningar frågan om personalstyrkan. Det sades att här har man turen att det inte skärs ner på personalen, medan på de andra Eskoos enheter gör man det.Kvällen var riktigt bra, fast lite mer diskussion kunde det ha varit. Efteråt blev det kaffeservering.

Kram 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.