Låt bekämpningen mot algerna börja

I morse fick jag ett svar från djuraffären, där man frågade om pumpen hade blivit tvättad, sen ville man ha en bild på akvariet. Och att det betydde att jag hade fått alger i mitt akvarium. Jag skickade en bild som personalen tog. Djuraffären skrev sen hur man skulle göra, ta bort en del av vattnet, sätta till kall vatten och sätta ett medel. Lampan får inte vara på och det där med medlet skulle man upprepa några gånger. Då borde man bli fri från algerna. Instruktionerna verkade lite invecklad tyckte jag, frågade mor om hon kunde vänligen gå och pratade med djuraffären, och det lovade hon göra.

Efter en regnig och mulen morgon kom solen fram mitt på dagen och började skina, temperaturen var kring 10 grader när jag kom hem, men det var ganska hård vind. Mor kom till mig, vi tömde o. fångade fiskarna som lades i ämbaret. Alla utom några stora slamkrypare lyckades vi fånga, så satte vi nytt vatten och två tabletter som hette Algzit. Ja låt bekämpningen mot algerna börja. Jag är glad när mor hjälper mig.

Ingen vattenterapi idag när skolorna har höstlov.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.