Fredags städning i akvariet

Har haft i mina tankar, att jag ska köpa växter och fiskar till akvariet. Ja akvariet har sett ganska smutsigt ut och växter började se mörka och halvdåliiga. Nej , att se på något sådant var minst sagt ganska tråkigt. I och med när jag hade tänkt städa mitt akvarium idag, tog jag igår på facebook kontakt med djuraffären och frågade ifall de hade växter eller fiskar. Försäljaren svarade att det skulle  på måndag komma nya växter och fiskar.

På eftermiddagen när jag hade kommit hem från jobbet, kom min assistent till mig. Vi började städa mitt akvarium som verkligen behövdes, dammsög bottnet till och med två gånger. På något vis hade det blivit så mycket smuts, likaså med filtret som tvättades ordentligt. Nu när det var så pass smutsigt och det kom upp på ytan, var det bäst att byta vatten också, tog o. tvättade alla prylar och växter. Ibland hittade vi mera små slamkrypar yngel som vi lyckades fånga och lades i buren. Växterna rensades och tvättades, efteråt blev de rena och fina, nästan som nya.

Det blev en rejäl fredags städning i akvariet med ett gott resultat. Efteråt kände jag mig nöjd och glad över att vi med asaistenten städade, det är ju att ta steget och göra det. Far kom sen efter mig hem till dom, nu i helgen är vi ensamma när mor på ett seminarium i Helsingfors. Det blir nog en bra helg. 🙂

Kram 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.