Hur många gånger ska jag behöva säga?

Dagens fotbollsmatch var trevligt att se på, när JARO vann Grankulla GrIFK med 5 – 2. Alltid roligt att se en match där det görs många mål, det blev riktigt varmt när man satt uppe på läktaren och följde med fotbollen, själv hade jag satt vindtetsbyxor för att inte frysa i en 15 graders höstvärme. När fotbollsmatchen var slut hjälpte min bror med vår vän mig nerför trapporna. Sen träffade jag en god vän som satt i sin elrullstol, oj vad roligt det var att få träffas. Vi pratade en stund.

Det var surmjölkskaka till kvällsmål, eftersom jag är ingen kak- eller sötvän och tyckte att det var för sött åt mig, bad jag om att få en smörgås. Handledaren frågade om jag ville ha ost på smörgåsen, då hör jag en annan personal säga: ”Ja men det innehåller ju mjölk.” Jag svarade: ” Jo jag vet, och jag kan äta det nu men inte på två timmar efter att jag har tagit medicin så då får jag ej.ta mjölkprodukter.”På dagen hade jag förklarat för samma människa hur jag tar mina mediciner, då tänkte jag för mig själv: ”Hur många gånger ska jag behöva säga?” Hur som helst beställer man sallad till lunch  åt mig som inte innehåller mjölk.

Sen när vi var klara med mina kvällsbestyr, bad jag ännu att personalen skriva en lapp. Där det står att på morgonen tar jag en åksjukstablett, mitt på dagen antibiotika och då får jag inte ta mjölkprodukter. Hoppas att alla skulle förstå det nu. Ibland med min funktionsnedsättning känns det som om folk inte skulle ta mig på allvar, och det kan  vara irriterande. Nu känns det som om hostan skulle ha försvunnit helt.

Kram

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.