Attentatet kom så nära

På den senaste tiden har det skett olika attentat runtom i Europa, en del av dom har förknippats med terrorismen. Igår kväll var det en terrorattack i Spanien. Nu på den sena eftermiddagen ringde jag av en händelse till min vän i Åbo, var då helt omedveten om knivhuggningen/dådet som hade skett vid en fyratiden på eftermiddagen på torget. Det var någon man som högg flera personer med kniven, varav ett offer miste livet, polisen hade skjutit personen som tros vara gärningsmannen och fördes med de andra offren till sjukhuset.

Dådet/attentatet utreds inte ännu som en terrorattack men är inte heller uteslutet från det. Tillsvidare finns det lite information om gärningsmannen troligen med en utländsk ursprung, ej heller om motiven bakom knivdådet. Själv tycker jag att man blev omskakad eftersom attentatet kom så nära denna gång. ”Kan det vara sant att sådant händer här i Finland?” Hittills har dådet krävt två dödsoffer och ett antal skadade. Det är obegripligt att förstå tankarna i en persons hjärna, som får en att gå på helt oskyldiga människor och göra illa åt dom. Så det var lite tråkig kväll och början på helgen.

Nu lite om dagen. Det kom en ny människa från hemvården och hjälpte mig med lunchen. En trevlig personal, det gick ganska bra. Ibland upplevde jag att människan inte orkade lyssna på mitt tal ända till slut, och då blir det jobbigt för mig när budskapet ej går fram på rätt sätt. Men jag fick ju hjälp med lunchen, tyvärr kunde jag inte tala på samma sätt som med de som är vana att vara med mig. Idag fick vi information om resan till Kalajoki, vi är två nätter där.

Kram 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.