Utflykt till Purmo

Morgonen var lite mulen och regnig men ändå ganska varm. Mina föräldrar körde med taxin via boendet och släppte av mig, för att fortsätta vidare till Bennäs tågstation o. tog tåget till Helsingfors. Själv hann jag vara här i lägenheten en stund, innan jag skulle fara med mina vänner på Larsmo Hembyggdsförenings utflykt till Purmo. Vid elvatiden blev jag hämtad, vi tog med min rullator.

Utflykten började med en lunch på Uffes Bar. Det var ett stående bord med både fisk och kött, maten smakade riktigt gott. Sedan fortsatte vi till Lassfolks som är Hembyggds Museum i l Purmo. Området var mycket intressant, det var olika teman på utställningar i de olika byggnader. Till exempel i ett fanns det ett vardagsrum på 1960 talet eller en gammal butik i en annan byggnad. Mina vänner hjälpte mig med att gå där mellan husen, så jag fick lite motion idag. 🙂 På hemvägen började solen lite o. skina bakom molnen.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.