Har affärerna rätt att ta serviceavgift av en person med funktionsnedsättning?

Nu vid eftermiddagskaffet började jag med en personal och granne fundera på, har affärerna rätt att ta serviceavgift av en person med funktionsnedsättning? Om man sitta i en rullstol och inte kan själv plocka varorna från hyllorna, och ber expediten att hjälpa, blir man skyldig att betala för servicen? Personligen har jag själv inga erfarenheter om detta. Finns det någon ny lag på att affärerna får ta avgift för att ge kunden service? Är det någon som kan svara på denna fråga?

Eller blir det i framtiden att personer med funktionsnedsättning ska sitta hemma  och beställa sina varor via en dator. Då faller den sociala biten bort, ifall inte en funktionshindrad person kan självständigt uträtta sina ärenden och träffa andra människor. Alla gånger har man inte tillgång till en assistent. Det är ju bara mina åsikter och tankar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.