Gjorde själv anti-halkskydd på sockorna

Jag är en som vill gå strumpfötter inomhus, då använder jag strumpor som har anti-halkskydd för att inte halka på golvet. Ibland är det svårt att hitta strumpor/ sockor i min storlek, antingen är de för små eller stora. Har nog hört att det finns ett anti-halkskyddmedel, men har aldrig testat. En handledare på dagverksamheten berättade att hon hade medlet, och att vi kunde någon gång testa det. Ja det tyckte jag att det var en bra idé, eftersom jag har yllesockor som är för hala och  ligger i skåpet.

Och nu på min lediga dag, tog jag med mig två par yllesockor, fick sedan hjälp av en personal med att rita av fötterna i paff som sattes in i sockan. Så var det bara att laga med medlet något mönster man ville ha på bottnet. Bad handledaren göra det eftersom min finmotorik är lite si och så.

Såhär såg sockorna ut när man hade satt första varvet av anti-halkskyddmedlet, nu fick de torka innan följande lager skulle sättas på. I morgon borde det ha torkat, ja nu gjorde jag själv anti-halk   sockor. 🙂

På dagen var vi ute en stund på gården. När jag körde med elrullstolen runt huset, märkte jag att fjolårets penséer hade fröat av sig och börjat blomma. 🙂 Solen sken men det var nordlig vind som gjorde luften kallare. Efter kaffet fick jag besök av en vän. Det var trevligt att träffas, och vi hade en trevlig pratstund.

Kvällen var jag i örtagården vid Bjärgas, i drivbänken hade örterna spruckit och de såg bra ut. Rörde mig med rullatorn där på gårdsplanen. I örtagården rensades det bort de torra kvistar och grenar, nu börjades det med allmänna talkokvällar så vi fick ha en kaffepaus. Ja det var en trevlig kväll.

Nu på eftermiddagen fick jag ett mail, om att Hästsko pelargonplantan är på väg. Det ska bli så spännande att få den. 🙂

Kram och god natt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.