Hjärtat blev lättare

Min dag började med en bra diskussion med boendets föreståndare. I början av diskussionen blev jag frågad, ifall jag ville att man skulle göra en serviceplan med en socialarbetare från Eskoo. Och på samma gång skulle gå igenom vilka tjänster jag vill ha, dessutom hur jag mår. Jag tackade ja till frågan, detta kommer att ske i den närmaste framtiden.

Sen fortsatte vi med mina tankar om en handledare i personalen. Jag berättade att det är svårt att få kontakt med någon som inte alla gånger ser mig. Nämnde också några situationer som det har känts lite orättvist för mig. Sen ville jag poängtera att   jag var medveten att det var bara en personal den där ena kvällen, och jag vill inte vara elak när jag bloggar. Åter en gång förstod föreståndaren mig. Vi funderade igen att det verkar vara svårt och få vissa människor att förstå, även om mina ben inte fungerar men jag har ett huvud att tänka med. Sen har jag all rätt att blogga vad jag upplever och känner, Finland är ju ett fritt land, Ifall någon personal skulle vara ensam, då kan man alltid be hjälp från de andra stugorna och inte skylla på att man är ensam. Det verkar vara svårt för en del att be om hjälp.

Efter diskussionen kände jag att hjärtat blev lättare. Ibland när man själv går och grubblar på något, kan det lätt hända att man börjar tvivla på sig. Om man skulle vara en konstig typ eller något. Det hjälper att prata och då vet jag att det finns de som förstår mig.

Nu är jag hemma hos mor och far, och tänker ha en skön helg. Pelargonen och  de andra plantor o. inte att förglömma apelsin trädet växer fint. 🙂

Kram 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.