En bulle till kaffet och språkskillnader

Oj, jag som trodde i morse att temperaturmätaren visade minus 1,5 grad, men så var det 15. Då kändes det nog lite snopet måste jag medge. 🙁 Annars var det en solig och fin morgon. På jobbet när min arbetskamrat skulle gå till stan och hämta något ätbart, skickade jag en peng och bad att köpa en bulle åt mig. Blev plötsligt snål på bulle, ja då slog jag på stort och åt det till kaffet. Ibland smakar det riktigt gott med en bulle. 🙂 Arbetsdagen var riktigt bra, jag hann laga två dagars lappar, dels för att det var ingen vattenterapi o. sen var jag en vanlig dag på jobbet.

Till eftermiddagen gick solen bakom molnen och det blev lite mulet väder. På kvällen fick jag möjlighet att prata med en personal som också talar både finska och svenska, jag ville tala om det som hände igår. Det diskuterades från olika synvinklar. En poäng som var viktig och det hade jag inte tänkt på förrän nu. Något som låter mjukt på svenska, medan på finska kan det låta lite hårt, ja det finns en del språkskillnader. Måste bara försöka tänka på det när jag skriver i fortsättningen. Man förstod nog mig, och uppmanade mig att fortsätta använda min röst. 🙂 Jag berättade också att jag hade skrivit ett mail om detta till föreståndaren, eftersom det kändes rätt. Pratstunden hjälpte och fick mig att känna  lugnet i mig själv.

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.