Invigningen av boendet och dagligaverksamheten

Det var en solig och fin morgon, under dagen steg temperaturen upp till plus fem grader. Då kändes det som om våren hade kommit, men nu ska man ändå komma ihåg att det är snart bara halva av februari som har gått. Nåja lite önsketänkande får man väl ha vid den här årstiden. 🙂

Jag passade på att försöka och chatta på trädgårdssidan, nu när det fanns tid och jag ville kolla om det lyckades att lägga en planta till i beställningen. Hade tur att just då var man på chattens online och svarade att det gick och lägga till i beställningen.

Jag fick hjälp i god tid av personalen för att hinna göra mig färdig till dagens festligheter. Först värmde vi en korvsoppa som jag åt till  lunch, sen böt jag till bättre kläder. Efter en stund kom mina föräldrar och en av våra vänner. Vi gick tillsammans till den dagligaverksamheten där invigningen av boendet och dagligaverksamheten, jag satte mig i elrullstolen.

På festen var det människor från Eskoo och handikappvården från staden. Anna-Maja Hendriksson( ikdags ledamot) höll festalet, där den självbestämmande rättens lagens betydelse togs upp, likaså hälsovården. Viktigheten med att kunna samarbeta i en stad med  de som jobbar och invånarna. ”Alla har rätt till ett eget hem.”  Det var  också intressant att höra hur handikappservice människor berätta om de olika skeden samarbetet mellan Eskoo och Jakobstad som blev resultat att det blev ett finskspråkigt boendeenhet för funktionshindrade. När det var ordet fritt talade min mor och vår vän om hur jag fick min lägenhet här på boendet.

Efteråt var det kaffe och tårta. Sen visades min lägenhet upp för de som var intresserad  av att gå runt och titta. Själv tyckte jag att det var en trevlig fest, och alla tal var bra. 🙂

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.