Helgen i Stockholm och Finland 99 år

Hade lite otur, kvällen innan vi skulle fara på Stockholmsresan fick jag en förkylning med snuva. Trodde först att det var någon allergi, men näsan fortsatte att rinna och täppt. Det var inget som jag lät förstöra resan som ordnades av Oravaistrafik, bussen plockade upp resenärer här längs Österbotten, de sista kom på bussen söder om Vasa. Att resa med buss är ganska bekvämt, fick lite gymppa när jag skulle komma ut ur och in i bilen, det gick bra då mor och en av våra vänner hjälpte mig. Sen var både busschauffören och  reseledaren vänliga.

Vi åkte över med Viking Grace. Båten var riktig bra, hytten var en Invalidhytt med en rymlig badrum. Själv sov jag lite från och till, berodde dels av förkylningen, och natten blev ganska kort, båten kom till Stockholm tidigt på söndag morgon. Bussen körde oss till hotellet Scandic Continental där vi fick äta frukost i lugn och ro, som var ganska skönt. Sen for vi på några timmars stads rundtur, måste medge att jag somnade lite i bilen.

Det hann bli mitt på dagen innan man fick rummen, vi fick ett stort. Stunden kom när vi skulle gå på Fantomen på Opera som var på Sirkus teater vid Skansen. Lite att klättra  eftersom platserna var högt uppe, och rullstolen måste bli lämnad därnere vid ingången. Ja jag fick nog röra på mig, och inte hade  jag emot det. Men det kunde ha varit bättre planerad med sittplatserna, nå, i och för sig var vi sent ute med att beställa biljetterna. Föreställningen var bra, även om mina föräldrar och jag tyckte bättre om den som spelades på Oscars teater för 25 år sedan. Den här var bara annorlunda.

Hade tur med vädret med uppehåll och sol, ibland var det lite blåsigt. På måndag hade vi en dag i stan. Nu började jag bli frisk från förkylningen, 🙂 vilket kändes rätt skönt. Gick lite på NK.

wp-1481032054405.jpg

Här hittade jag ett gäng med tomtenissar. 🙂

wp-1481031994047.jpg

Hann också en sväng till gamla stan, där var vi på julmarknad och sen åt vi lunch. På kvällen kom vi hem med båten Amorella, lite mindre båt. Det gungade lite på natten men allt gick nog bra. Vi kom hem igår när det var Finlands 99:e Självständighetsdag. Tänk att nästa år fyller Finland 100 år. Jag följde balen med etta ögat medan jag höll på med något annat.

Kram och god natt. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.