Fin helg i Helsingsfors

Det blev lite spännande start på vår resa, vi hade i misstag fått biljetter till andra våningen i djurvagnen. Hittade dock sittplatser på första våningen, konduktören sade att vi fick sitta och ifall någon kom dit så kunde vi fråga dem om de ville byta platser med oss. Vid varje tågstation som tåget stannade var vi med mor spända på att se om någon ville komma  och sätta sig där vi satt, till vår lycka kom ingen. Tågresan gick enkelt och snabbt, med Intercity gick det under fyra timmar.

Vi bodde i Baggböle hos min moster, de var själva borta så vi fick ha hela huset för oss. Igår på lördag var mor och jag lite på stan. Först var vi och hemresans tågbiljetter till Invalid-vagnen. Sen blev det ett besök på Ateneum  och såg på Alice Neels konstutställning. Det var ganska intressanta färgkombinationer var i tavlorna, ja det var nog värt ett besök tyckte jag. Åt sen en smörgås på ett ute servering. Gick lite på Stockmanns och jag hittade en gul väst åt mig.

Vi träffade sen min kusin som kom med mig ,på Habbens barn och tanter träffen som var på Restaurang Perho. Aah, det var nog så rörande att få se både personal och vänner, en del hade jag inte sett på närmare 20 år. Den mest känslosammaste och rörande stunden var när Folkhälsans avdelningsskötare kom in och såg oss alla, med tårar i ögonen. Ganska många kände jag men inte alla, en del var äldre än mig. Jag satt i samma bord som två av mina bästa väninnor och några av Habbens tanter.Lite senare kom mor dit och var en stund.

img_20160918_165306.jpg

Jag hittade en bild av mig i ett av albumen. Bilden var tagen vid sportlovstider, då ordnades det olika aktiviteter för oss ungdomar, jag var ofta på Folkhälsan när det var sportlov. Efter gårdagens träff tycker jag personligen att samhörighetskänslan till Habben blev allt starkare. 🙂

Ännu på kvällen var vi och  hälsade på en annan kusin som bor granne med min moster. Roligt att hinna träffa dom också. Vi satt och pratade, tiden gick fort och sen var det bara att gå och sova.

Hemresan gick bra även om jag satt i rullstol hela vägen, det var inte lika tröttsamt att sitta som i en   bil. Ja det var en fin helg i Helsingfors som mor och jag hade. 🙂

Kram

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.