Till jobbet igen och apelsin marmelad

Några morgnar har det varit dimmigt, ett tecken på att hösten är på kommande. Det var mulet väder, även om små glimtar av solen kom då och då bland molnen.

Då var den här semestern över och jag for tillbaks till jobbet igen. Det kändes rätt okej att börja arbeta och jag var utvilad. Bra att komma i sina vanliga rutiner, så var det trevligt och träffa arbetskamraten igen. Min första arbetsdag var ganska lugn, lite uppgifter att skriva in på datorn. Och jag kom ihåg det som jag skulle, gjorde alltså inte bort mig med arbetsdatorn.

Det var en dag som allting löpte, och hemvården kom med lunch åt mig. Roligt att träffa hemvårds personalen också. Jag var  riktigt med den första arbetsdagen. 🙂

På eftermiddagen kom assistenten till mig, och jag hade fått idén att laga marmelad av Calamondi apelsinfrukterna.

20160808_154751.jpg

Så här mycket frukter kom det från mitt lilla apelsin träd. 🙂 Nu är det bara att vänta på nästa skörd.:)

20160808_160815.jpg

Man skulle riva lite apelsinskal, sen skulle resten av frukterna skalas och skäras i små bitar. Nu var jag bara med och assistenten var mina händer. 🙂 Lite citron kom också med. 🙂

20160808_162706.jpg

Allt sattes i kastrullen tillsammans med syltsockret, som skulle röras om och kokas lätt i 10, 15 minuter. Jag smakade lite medan det kokade och satte en aning mer socker till, själv är jag ingen vän av syrliga saker. Annars var det inte så surt som jag trodde. 🙂

20160808_164711.jpg

Det doftade faktiskt som apelsin marmelad. 🙂 Har inte ännu hunnit smaka på marmeladen. 🙂

Kram 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.