Innan jag somnar och Kärrspindel

Satte mig framför datorn, även om det är lite över midnatt och mina ögonlock känns tunga. När man har semester så en del dagar rinner bara iväg. Ville ännu blogga lite innan jag somnar.

Jag fick svar på spindelfrågan. Det var en av mina vänner, som hade tagit reda på att det kunde vara en Kärrspindel. Nu pierar jag informationen om spindeln citerar jag informationen från mailet jag fick.

”Kärrspindel (Dolomedes fimbriatus) är en europeisk spindelart som tillhör familjen vårdnätsspindlar. Kärrspindeln och Skräddarspindeln (Dolomedes plantarius) är de två största spindelarterna i Sverige. Kärrspindeln trivs i kärrliknade miljöer och jagar bland annat fiskyngel och insektslarver på vattenytan. Den är relativt aggressiv.

Som fullvuxen har kärrspindeln en mörkbrun kropp med ljusa, längsgående band på sidorna. Unga kärrspindlar är vanligen ljusare. Honan kan nå en kroppslängd på upp till 22 millimeter” Och på finska heter den Rantahämähäkki. Jag är mycket tacksam över informatinen.

Nu ska jag krypa ner i rena lakan och börja sova. Kram och god natt

.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.