Gör det som känns bäst för mig själv

Det har verkligen varit en grå och mulen dag, bara fem, sex plusgrader. Ibland har det regnat och ibland kommit lite snöblandat regn, börjar sakna sol och värmer. Får vi inte våren hit snart?

Mina känslor är idag lättade eftersom jag vet att jag får gå och prata med föreståndaren, hur jag har upplevt  med personalen här på boendet. Visst kommer det stunder som jag blir tveksam om det är rätt jag kommer att göra, men å andra gör jag det  som känns bäst för mig själv. Om jag vill att det skall ske förändringar med personalens sätt att både bemöta och hjälpa mig, då måste jag våga öppna min mun och säga sanningen. Det hjälper inte bara sitta och vara tyst, då kan ingen veta hur jag har det. Då är det lätt för folk att tro allt är bra, men med sånt nöjer jag mig inte.

Jag står bakom mina ord och tänker inte spara på dem, sanningen måste få komma fram. Man vill ju behålla sitt människovärde, då måste människorna kunna respektera det och inte försöka trampa ner en, eller bestämma över en. Även om jag har en funktionsnedsättning och inte kan röra mig liksom alla andra, betyder det inte att jag har fel i huvudet.

Med de människor som jag har pratat idag, har tyckt att jag gör rätt i och våga stå på mig. Riktigt allt behöver jag inte tåla. Visst svider det lite grann när man måste kritisera någon, men ibland blir man tvungen att göra det, liksom jag blir nu. Livet är inte alltid så enkelt, då måste vi försöka göra det bättre.

Kram 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.