Ah, jag visste inte det, Terrordådet i Bryssel och konsert

Här var det en kall natt, på en del ställen var det upp till minus 15 grader. Köld är inget jag vill ha mer i år, till en tröst sken solen på dagen. I morse fick jag en lista av boendets föreståndare, där jag själv kan följa med och kryssa i vilka  måltider som jag har ätit eller har haft egen mat. Och det tycker jag att är bra.. Innan jag for till jobbet kom det fram att flyttningsinfomatören från Eskoo i Seinäjoki var på väg hit idag. Ah, jag visste inte det, kunde ej stanna hemma från arbetet . Sen ringde man infomatören och frågade informatören om hon kunde stanna tills jag kom hem, och det kunde hon.

Min  arbetsdag var lugn. Blev chockad  då jag läste på nätet om Terrordådet i Bryssel. Det hade skett sprängningar både i tunnelbanan och på ett flygfält. Helt ofattbart, det har inte ens hunnit gå ett halvt år sedan terrorattacket i Paris och nu Bryssel. Mina tankar gick genast till en vän som bor där, men fick senare veta att allt var bra. Vilken lättnad det var att höra.

Innan min fysioterapi började hann jag träffa informatören. Det var trevligt, vi pratade om allt möjligt, bland annat hur jag har trivts med att bo här. Dagens fysioterapi var mångsidigt med balans- och muskelövningar, det gick riktigt bra.

Ikväll var jag med mina föräldrar på en konsert och lyssnade på sånggruppen Rajaton.(eller Med röster utan gränser på svenska) Det var fantastiskt hur de sjöng och kunde skapa instrumentaliska ljud samtidigt, och hade inga instrumenter. Gruppen bestod av sex människor. Sen fick jag hjälp av nattpersonalen med lite kvällsmål- och tvätten. Ja det var min dag.

Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.