Vart är samhället på väg?

Det talas mycket om att man ska spara, drar in bland annat från barnfamiljer, funktionshindrade och åldringar. Visst måste besparingar göras för landets ekonomi, men ibland anser jag att man gör det inom fel områden. Så vart är samhället på väg? Nu vill jag dela ett bra inlägg om detta.

Henkilön Katja Beck-Harrby kuva.
Katja Beck-Harrby

22. december  Instagram

Detta är Nina, min lillasyster. Nina föddes frisk men för tidigt. Pga några läkarmissar och en bristfällig kuvös, fick Nina svåra CP skador. Detta uppdagades först efter ett år, efter påtryckningar från mina föräldrar att ngt inte stod rätt till med Nina. Min lillasyster är blind, spasmisk, har epilepsi och sitter i rullstol, då nervskadorna har gjort att hon inte har ngn balans. Nina kan kommunicera genom att svara Ja, Nej eller andra typer av ljud som vi får tolka. Men hon är skärpt och hänger med i samtal.
Nina är precis som en ”vanlig” lilla syster, levnadsglad, älskar att sjunga, simma och umgås med familj och vänner. Den enda skillnaden är hon har personliga assistenter som hjälper henne med precis allt.
För ett par veckor sedan sa politikerna att man måste skapa medel för att ta hand om alla flyktingar som flyr från elände och krig. Dessa medel skulle man ta från ex. Handikappade individer. Och så har skett. Nu har Nina endast en assistent. Enligt utredningar och arbetsmiljöföreskrifter krävs det två personliga assistenter för att ta hand om Nina. Annars får de inte lyfta henne. Man har även dragit in på sjukgymnastiken som Nina verkligen behöver för att inte ha ständigt ont. I julklapp önskar jag att alla politiker ska få sitta fastspända i en rullstol, med ögonbindel och ständig muskelanspänning. De ska även utrustas med blöja, den kommer att bytas i mån av tid och om någon extra assistent kommer till undsättning… Jag säger inte att vi inte skall hjälpa människor i nöd! Självklart ska vi det! Men det kan inte vara meningen att medel skall tas från de som redan är svaga?! Nina har tur! Hon har en familj som slåss för hennes rättigheter. Men i vårt avlånga vackra land lever människor med särskilda behov som inte orkar, kan eller har någon som kan slåss för deras rättighet.
Dela gärna! Nu får det vara nog med dumheter!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.