Sitter och tänker bakåt

För några dagar sen såg jag på facebook, att det blev fyra år sedan vi måste flytta från servicehemmet Sveden. (Delar av historien har jag skrivit här tidigare om) I höghuset med både funktionshindrade och dementa människor, misstänkte man att det var mögel, som sist och slutligen visade sig vara bara en fuktskada. För oss människor blev det bråttomt att flytta på några veckor, vart vi skulle hamna det visste ingen. Själv skrev jag en insändare till Österbottens Tidning om min oro kring detta, och blev intervjuad.

Då började vägen i ensamheten, som ibland kändes lång och otryggt. Idag  har jag det bra och trivs j i min nya lägenhet, och känner mig trygg. Tänk, att i februari fick jag veta att det byggs en ny boendeenhet, nu hade jag min tvåspråkighet att  tacka för eftersom det var en finsk enhet . I själva verket hade projektet pågått sedan år 2011, men på svenskt håll hade man inte talat om det tidigare.  Nu sitter jag och tänker bakåt, och vilken tur jag hade att få komma hit. 🙂

Här finns människor med olika funktionshinder.  Man behöver aldrig vara ensam och får den hjälp man behöver. :

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.