Noni frukten och juice

/0Jag ska blogga om Noni frukten, fick ett meddelande av en återförsäljare.

Noni sägs vara uppiggande, och frukten har använts som folkmedicin mot bland annat allergier,hudproblem,hormonellastörningar,mensvärk och diverse magproblem. Länge trodde man också att Noni skulle hjälpa mot cancer men senare tids forskning har inte riktigt lyckats bevisa detta. Det finns fortfarande lite forskning gjord kring Noni (dock har forskare upptäckt att frukten kan stärka immunförsvaret hos möss med cancer), men förespråkarna hävdar att den kan bota och/eller lindra diabetes, hjärtsjukdomar, högt kolesterol, högt blodtryck, reumatism, psoriasis, allergier, infektioner och inflammationer. Det tros också att den kan lindra bihåleinflammationer, mensvärk, magsår, artrit, depression, senilitet, förkylningar, etc, etc. I Indien (inom Ayurveda) använder man denna frukt som folkmedicin mot astma och dysenteri. På Stillahavsöarna används den mot flera olika sjukdomar och i USA marknadsförs dess juice som en stärkande dryck som dessutom är bra för huden. 1998 stämdes ett amerikanskt juiceföretag av staterna Arizona, Texas och Kalifornien för att de kommit med icke evidensbelagda påstående, som att fruktjuicen bland annat skulle kunna användas som behandling mot HIV, inflammationer, hjärtsjukdomar etc. Det råder ingen tvekan om att Noni är en synnerligen nyttig frukt, men som alltid ska man inte ha någon övertro på dess påstådda läkande effekter

Mera information hittar du på : Noni. Själv har jag inte ännu testat på saften.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.